Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof.dr. Carl Djerassi, vader van de orale anticonceptie, bezoekt Rijksuniversiteit Groningen

12 mei 2014

Prof.dr. Carl Djerassi, emiritus hoogleraar Scheikunde aan Stanford University, brengt vandaag een bezoek aan de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG. Djerassi verwierf mondiale bekenheid als uitvinder van de orale anticonceptiepil. Djerassi en zijn onderzoeksteam hebben als eerste de werkzame stof in de pil gekarakteriseerd en gesynthetiseerd.

Floris Wolff (voorzitter SIB Groningen), Ben Feringa , Carl Djerassi en Elmer Sterken.
Floris Wolff (voorzitter SIB Groningen), Ben Feringa , Carl Djerassi en Elmer Sterken.

Als auteur van meer dan 1200 wetenschappelijke artikelen en zeven monografieën, is Djerassi één van de twee Amerikaanse scheikundigen die zowel de National Medal of Science (in 1972, voor de eerste synthese van steroïde orale anticonceptie) als de National Medal of Technology (in 1991, voor het promoten van nieuwe benaderingen voor insectenbestrijding) heeft ontvangen. Djarassi zal tijdens zijn bezoek aan de RUG worden ontvangen door chemicus prof.dr. Ben Feringa.

Openbare lezing

Djerassi verzorgt vanavond een lezing over de ‘Divorce of Sex from Reproduction: A Shift in Gender-Power Relations’. De avond wordt georganiseerd door de studentenvereniging SIB Groningen, in samenwerking met de studieverenigingen Panacea, Pharmaciae Sacrum en IFMSA. De toegang is gratis en de avond is voor iedereen toegankelijk. Locatie: Keuningzaal in het UMCG.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:33

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 16 oktober 2018

  Consultatiebureaus voor ouderen niet effectief

  Kan een Consultatiebureau voor ouderen er voor zorgen dat (kwetsbare) ouderen zo gezond mogelijk oud worden? Nee, zo blijkt uit onderzoek van het UMCG, Rijksuniversiteit Groningen, Hogeschool Windesheim en Leyden Academy on Vitality and Ageing.

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.