Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Three thesis awards granted

28 april 2014

Recently three thesis awards have been awarded to researchers at the Faculty of Science and Engineering (formerly known as the Faculty of Mathematics and Natural Sciences):

Marko Seslija has been awarded the DISC (Dutch Institute of Systems and Control) PhD Thesis Award 2014. The main topics of his doctoral research were concerned with the system-theoretic modeling and energy-shaping control of multi-physics systems (distributed port-Hamiltonian systems described by coupled ODEs and PDEs), and their structure-preserving discretization.
Read more

Marnix Medema has been awarded the Young Investigator Award 2014 by the Netherlands Bioinformatics Center. Medema is the third Groningen researcher in five years time to win this award. He developed a strategy to discover new secondary metabolites more efficiently.
Read more

Bram Kuijper , who obtained his doctorate in 2013, has been awarded the ESMTB Reinhart Heinrich Award for the best doctoral dissertation in the field of mathematical and theoretical biology in 2013. Kuijper’s doctoral research focuses on the correlation between sexual selection and sex allocation and its underlying mechanisms

Laatst gewijzigd:10 februari 2017 15:01

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Miljoenenpremies naar vier Groningse toponderzoekers

  Vier Groningse RUG-wetenschappers krijgen ieder anderhalf miljoen euro om de komende vijf jaar onderzoek te doen en een onderzoeksgroep op te bouwen. Zij ontvangen een Vici-beurs uit de Vernieuwingsimpuls van NWO. Vici is een van de grootste persoonsgebonden...

 • 22 februari 2018

  Physica prijs 2018 naar hoogleraar Maria Antonietta Loi

  Physica prijs 2018 naar hoogleraar Maria Antonietta Loi

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...