Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Three thesis awards granted

28 april 2014

Recently three thesis awards have been awarded to researchers at the Faculty of Science and Engineering (formerly known as the Faculty of Mathematics and Natural Sciences):

Marko Seslija has been awarded the DISC (Dutch Institute of Systems and Control) PhD Thesis Award 2014. The main topics of his doctoral research were concerned with the system-theoretic modeling and energy-shaping control of multi-physics systems (distributed port-Hamiltonian systems described by coupled ODEs and PDEs), and their structure-preserving discretization.
Read more

Marnix Medema has been awarded the Young Investigator Award 2014 by the Netherlands Bioinformatics Center. Medema is the third Groningen researcher in five years time to win this award. He developed a strategy to discover new secondary metabolites more efficiently.
Read more

Bram Kuijper , who obtained his doctorate in 2013, has been awarded the ESMTB Reinhart Heinrich Award for the best doctoral dissertation in the field of mathematical and theoretical biology in 2013. Kuijper’s doctoral research focuses on the correlation between sexual selection and sex allocation and its underlying mechanisms

Laatst gewijzigd:10 februari 2017 15:01

Meer nieuws

 • 16 mei 2018

  Het nut van algen boven water

  Tussen de Bahama’s en Ierland goten algenonderzoeksters Maria van Leeuwe en Jacqueline Stefels van de RUG honderden liters oceaanwater door hun filters. Ze voeren op onderzoeksschip de Pelagia een etappe van de NICO-expeditie mee. Het Netherlands Initiative...

 • 09 mei 2018

  Petra Rudolf gekozen tot nieuwe voorzitter European Physical Society

  RUG-hoogleraar Experimentele Vaste Stof Fysica Petra Rudolf is verkozen tot 'president' van de European Physical Society (EPS). Met ingang van april 2019 zal zij deze organisatie, die natuurkundige vakverenigingen in heel Europa (inclusief Turkije en...

 • 08 mei 2018

  Professor Sijbren Otto wint eervolle Royal Society of Chemistry Award

  Aan hoogleraar Systeemchemie Sijbren Otto van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is de Supramolecular Chemistry Award 2018 van de Britse Royal Society of Chemistry toegekend. Otto ontvangt deze tweejaarlijkse prijs voor zijn bijdrage aan het onderzoek...