Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

DISC Thesis Award for Marko Seslija

02 april 2014

During the 33th Benelux Meeting on Systems and Control, Marko Seslija was awarded the DISC (Dutch Institute of Systems and Control) PhD Thesis Award 2014. This is a yearly award for the best defended thesis of a PhD student affiliated to DISC. DISC (Dutch Institute of Systems and Control) is the interuniversity research institute and graduate school that unites all university groups in the Netherlands that are active in systems and control theory and engineering.

Marko Seslija received this award together with a price of €1000,-. Marko obtained his PhD in March 2013 from the University of Groningen under the joint supervision of Prof. J.M.A. Scherpen (Institite of Technology and Management) and Prof. A.J. van der Schaft (Johann Bernoulli Institute for Mathematics and Computer ScienceI). The main topics of his doctoral research were concerned with the system-theoretic modeling and energy-shaping control of multi-physics systems (distributed port-Hamiltonian systems described by coupled ODEs and PDEs), and their structure-preserving discretization.

From the left to the right: Prof Gerrit van Straten (chair of the jury), Prof Paul Van den Hof (director of DISC) and Dr Marko Seslija
From the left to the right: Prof Gerrit van Straten (chair of the jury), Prof Paul Van den Hof (director of DISC) and Dr Marko Seslija
Marko Seslija together with his supervisors Prof J.M.A. Scherpen and Prof A.J van der Schaft
Marko Seslija together with his supervisors Prof J.M.A. Scherpen and Prof A.J van der Schaft
Laatst gewijzigd:16 december 2014 10:58

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....