Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Heymans Instituut voert procedure in voor opslag onderzoeksgegevens

08 januari 2014

Het Heymans Instituut, het onderzoeksinstituut voor psychologie, van de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen heeft in november 2013 een protocol ingevoerd voor de opslag van onderzoeksgegevens. Het protocol heeft betrekking op door leden van het Heymans Instituut verzamelde gegevens bij proefpersonen.

Daarnaast betreft het protocol opslag van alle gegevens die zijn verzameld voor proefschriften en voor publicaties waarbij onderzoekers eerste auteur zijn en waarin verslag wordt gedaan van één of meerdere empirische onderzoeken. Tot deze gegevens behoren ook statistische meta-analyses, kwalitatief onderzoek, data-simulaties, en (secundaire) analyses van gegevens die door derden zijn verzameld of in databases beschikbaar zijn. In april 2014 zal het gebruik en naleving van het protocol worden geëvalueerd.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:39

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Schaatsprestaties voorspellen met geautomatiseerde analyses

  Sport, wetenschap en het bedrijfsleven zetten de eerste stap richting digitalisering van de schaatssport. De kracht van deze samenwerking is dat iedere partij zich kan focussen op zijn eigen expertise. Mede dankzij de Data Services Hub van KPN kunnen...

 • 22 februari 2018

  Op zoek naar ons zesde zintuig: timing

  Hedderik van Rijn, adjunct-hoogleraar Cognitieve Wetenschappen en Neurowetenschappen, kreeg in 2017 een prestigieuze NWO Vici-beurs toegekend. Hij kreeg anderhalf miljoen euro voor zijn onderzoek naar hoe mensen hun handelen timen. De bestaande theorie...

 • 06 februari 2018

  Nico van Yperen: ‘Een mentaal zwakke topsporter bestaat eigenlijk niet’

  Nico van Yperen is de eerste hoogleraar in Nederland die zich primair richt op de psychologie van sport en presteren. Hij bekleedt de leerstoel Sport & Performance Psychology. Welke psychologische factoren en omstandigheden zijn van invloed op het optimaal...