Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Heymans Instituut voert procedure in voor opslag onderzoeksgegevens

08 januari 2014

Het Heymans Instituut, het onderzoeksinstituut voor psychologie, van de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen heeft in november 2013 een protocol ingevoerd voor de opslag van onderzoeksgegevens. Het protocol heeft betrekking op door leden van het Heymans Instituut verzamelde gegevens bij proefpersonen.

Daarnaast betreft het protocol opslag van alle gegevens die zijn verzameld voor proefschriften en voor publicaties waarbij onderzoekers eerste auteur zijn en waarin verslag wordt gedaan van één of meerdere empirische onderzoeken. Tot deze gegevens behoren ook statistische meta-analyses, kwalitatief onderzoek, data-simulaties, en (secundaire) analyses van gegevens die door derden zijn verzameld of in databases beschikbaar zijn. In april 2014 zal het gebruik en naleving van het protocol worden geëvalueerd.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:39

Meer nieuws

 • 15 mei 2019

  KNAW Akademiepenning voor Trudy Dehue

  Trudy Dehue, wetenschapssocioloog, publicist en emeritus hoogleraar van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), ontvangt de Akademiepenning van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De Akademie reikt die prijs eens in de twee jaar...

 • 14 mei 2019

  Een therapeut op vier poten

  ‘Knuffelsessies’ met kittens tegen stress, dieren in verzorgingstehuizen als middel tegen eenzaamheid, voorleesprojecten met honden, zorgboerderijen – de inzet van dieren in de zorg is booming. En met positief resultaat, zo blijkt uit de praktijk. Maar...

 • 30 april 2019

  Klimaatverandering: niks doen heeft ook gevolgen

  Kies je voor de trein of de fiets in plaats van de auto, of recycle je veel? Dan ben je milieuvriendelijk bezig, en dat zou meer benadrukt mogen worden. Daarop wijst Linda Steg, omgevingspsycholoog aan de RUG. Steg doet onderzoek naar de motivaties...