Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Marcel Brus: 'Drone schendt internationaal recht'

22 oktober 2013

Harde kritiek van Amnesty International op Amerika. De Amerikaanse regering heeft met drones meerdere keren buitenrechtelijke executies uitgevoerd. Dat zegt Amnesty na uitgebreid onderzoek naar tientallen drone-aanvallen in Noord-Pakistan. Conclusie: de geheimzinnigheid rond het drone-programma geeft de VS een vrijbrief om te moorden buiten het zicht van de internationale wet. Radio 1 Journaal in gesprek met Marcel Brus, Hoogleraar Internationaal Recht aan de Universiteit van Groningen.

Laatst gewijzigd:21 november 2018 10:33

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Michelle Bruijn: 'Als burgemeester werkelijk woning wil sluiten, gebruikt hij zijn bevoegdheid verkeerd'

  De rechtbank moet gaan beslissen of de Almelose vrouw met haar vijf kinderen hun huis moeten verlaten vanwege een overtreding van de Opiumwet. De corporatie Beter Wonen is niet van plan over haar hart te strijken. Burgemeester Arjen Gerritsen zal evenmin...

 • 16 januari 2019

  Onafhankelijkheid WODC is geschaad

  Ambtenaren van het ministerie van Justitie en Veiligheid proberen regelmatig om de inhoud van WODC-onderzoek te beïnvloeden. Belangrijke waarborgen in de relatie tussen JenV en het WODC om oneigenlijke beïnvloeding tegen te gaan schieten bovendien tekort...

 • 15 januari 2019

  Marc Hertogh: Eindoordeel over onafhankelijkheid WODC

  Loopt het onderzoeksinstituut van het ministerie van Justitie en Veiligheid aan de leiband van het departement, of kan het onafhankelijk zijn werk doen? De commissie die zich over die vraag heeft gebogen spreekt zich dinsdag uit.