Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Saskia Peters benoemd tot hoogleraar arbeidsrecht

17 september 2013
Saskia Peters
Saskia Peters

Saskia Susanna Margaretha Peters is met ingang van 1 september 2013 benoemd tot hoogleraar arbeidsrecht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Saskia Peters (Amsterdam, 1972) studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze in 1996 afstudeerde. In 1997 werd ze docent sociaal recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen, waar ze begon met haar promotieonderzoek. Tussen 2001 en 2005 was ze tevens werkzaam als juridisch medewerker en advocaat bij AKD te Eindhoven en Amsterdam.

In 2006 promoveerde Saskia Peters aan de Radboud Universiteit Nijmegen op het proefschrift ‘Verdund sociaal recht. Onderscheid naar ondernemingsomvang bij medezeggenschap, ziekte en ontslag’. Sinds 2009 was zij universitair hoofddocent arbeidsrecht en sociale zekerheidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam en coördinator van de master arbeidsrecht van de UvA.

Saskia Peters is lid van het curatorium van de PALA. Zij is o.a. redactielid van Tijdschrift Recht en Arbeid (TRA) en de losbladige Arbeidsovereenkomst, en annotator voor de JAR en AR-Updates. Verder is zij lid van het bestuur en de opleidingscommissie van het Levenbachinstituut.

Meer informatie: www.rug.nl/staff/s.s.m.peters

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printView this page in: English

Meer nieuws