Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Colloquium Computer Science, John Quinn

19 september 2013

Date:                           Thursday, September 19th 2013
Speaker:                     John Quinn
College of Computing and Information Sciences
Makerere University, Uganda
Room:                         5161.0253 (Bernoulliborg)
Time:                           16.00

Title: Machine Learning in Developing-World Medicine


Abstract:


Machine learning is useful in developing-world medicine both at the individual level (to compensate for a shortage of experts to carry out diagnostic tests), and at the population level (to predict the spread of infectious disease). In this talk, I will describe work on automated diagnosis of malaria with computer vision, spatiotemporal modeling of disease spread in Uganda using satellite data, and how the uncertainties in these diagnosis and mapping tasks can be modeled jointly in order to improve the accuracy of both.


Colloquium coordinators are Prof.dr. M. Aiello (e-mail: M.Aiello@rug.nl ) and
Prof.dr. M. Biehl (e-mail: M.Biehl@rug.nl )

http://www.rug.nl/research/jbi/news/colloquia/computerscience

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:38

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....