Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Lustrumjaar feestelijk geopend

03 september 2013
Leden van de studentenverenigingen brengen een toost uit met het bestuur van de universiteit tijdens de opening van het Academisch Jaar. Na de officiële plechtigheid in het Academiegebouw barstte het feest op het Broerplein los.
Leden van de studentenverenigingen brengen een toost uit met het bestuur van de universiteit tijdens de opening van het Academisch Jaar. Na de officiële plechtigheid in het Academiegebouw barstte het feest op het Broerplein los.

Thema van de opening was dit jaar de academische vrijheid. Daarnaast werd de start gevierd van het lustrumjaar waarin de universiteit haar 400-jarige bestaan herdenkt. ‘Het jaar 2013-2014 wordt een jaar om trots op te zijn,’ zei Rector Magnificus Elmer Sterken in zijn rede. Aan de viering van het 400-jarig bestaan verbindt de universiteit een onderzoeksproject rond een door het publiek gekozen onderwerp. In de komende vier weken kan daarover worden gestemd op www.rug400.nl

Prof. dr. Klaas Knot
Prof. dr. Klaas Knot

Een belangrijke spreker was prof. dr. Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank en alumnus van de universiteit. Kennis vergaren, inzicht krijgen, verklaringen vinden voor complexe problemen, maar vooral de wil om echt alles te weten van een vakgebied, noemde hij als mooie redenen om voor een academische studie te kiezen. ‘Deze intense dorst naar kennis brengt je een vorm van kapitaal waar de beurskoersen nooit invloed op hebben. Een vorm van rijkdom die je niet kunt verliezen ’

Zie ook:

Rede van Rector Magnificus prof. dr. Elmer Sterken

Rede van prof. dr. Beatriz Noheda

Rede van prof. dr. Klaas Knot

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:32
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...