Lustrumjaar feestelijk geopend

03 september 2013
Leden van de studentenverenigingen brengen een toost uit met het bestuur van de universiteit tijdens de opening van het Academisch Jaar. Na de officiële plechtigheid in het Academiegebouw barstte het feest op het Broerplein los.

Thema van de opening was dit jaar de academische vrijheid. Daarnaast werd de start gevierd van het lustrumjaar waarin de universiteit haar 400-jarige bestaan herdenkt. ‘Het jaar 2013-2014 wordt een jaar om trots op te zijn,’ zei Rector Magnificus Elmer Sterken in zijn rede. Aan de viering van het 400-jarig bestaan verbindt de universiteit een onderzoeksproject rond een door het publiek gekozen onderwerp. In de komende vier weken kan daarover worden gestemd op www.rug400.nl

Prof. dr. Klaas Knot

Een belangrijke spreker was prof. dr. Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank en alumnus van de universiteit. Kennis vergaren, inzicht krijgen, verklaringen vinden voor complexe problemen, maar vooral de wil om echt alles te weten van een vakgebied, noemde hij als mooie redenen om voor een academische studie te kiezen. ‘Deze intense dorst naar kennis brengt je een vorm van kapitaal waar de beurskoersen nooit invloed op hebben. Een vorm van rijkdom die je niet kunt verliezen ’

Zie ook:

Rede van Rector Magnificus prof. dr. Elmer Sterken