Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Andrey Baryshev benoemd tot hoogleraar Astronomische Instrumentatie voor Ver-Infrarode Golflengten

05 juli 2013

Andrey Baryshev, werkzaam bij de Space Research Organisation of the Netherlands (SRON), is per 16 juli 2013 benoemd tot
hoogleraar Astronomische Instrumentatie voor Ver-Infrarode Golflengten aan de RU Groningen. Dr. Baryshev, een van de sleutelfiguren bij SRON-Groningen, heeft op dit moment een nulaanstelling als UHD bij het Kapteyn Instituut/FWN. Hij is een leider op het vakgebied van de principes van astronomische instrumentatie, vooral in het ver-infrarood en submm gebied. Andrey heeft een cruciale rol gespeeld bij het ontwerp en de implementatie van de ALMA Band 9 ontvangers, is sterk betrokken bij het ALMA Band 5 project, en werkt aan de volgende generatie ALMA detectoren. Hij is actief betrokken bij de
Master Track Instrumentation and Informatics van de RUG.

De benoeming als bijzonder hoogleraar heeft plaatsgevonden vanwege de Stichting Leonardo da Vinci en heeft als doel
de bestaande samenwerking tussen SRON en het Kapteyn Instituut voor Sterrenkunde te versterken.  Prof. Baryshev zal
door zijn wetenschappelijke expertise op het gebied van instrumentatie een positieve inbreng hebben in de wetenschappelijke status van het Kapteyn instituut, mede door middel van het structureel verzorgen van onderwijs en de begeleiding van promovendi.Ook zal hij, in samenwerking met het Zernike Institute for Advanced Materials, de mogelijkheden onderzoeken van nieuwe functionele materialen in device concepten.

Dr. Andrey Baryshev
Dr. Andrey Baryshev
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:37
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...