Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Andrey Baryshev benoemd tot hoogleraar Astronomische Instrumentatie voor Ver-Infrarode Golflengten

05 juli 2013

Andrey Baryshev, werkzaam bij de Space Research Organisation of the Netherlands (SRON), is per 16 juli 2013 benoemd tot
hoogleraar Astronomische Instrumentatie voor Ver-Infrarode Golflengten aan de RU Groningen. Dr. Baryshev, een van de sleutelfiguren bij SRON-Groningen, heeft op dit moment een nulaanstelling als UHD bij het Kapteyn Instituut/FWN. Hij is een leider op het vakgebied van de principes van astronomische instrumentatie, vooral in het ver-infrarood en submm gebied. Andrey heeft een cruciale rol gespeeld bij het ontwerp en de implementatie van de ALMA Band 9 ontvangers, is sterk betrokken bij het ALMA Band 5 project, en werkt aan de volgende generatie ALMA detectoren. Hij is actief betrokken bij de
Master Track Instrumentation and Informatics van de RUG.

De benoeming als bijzonder hoogleraar heeft plaatsgevonden vanwege de Stichting Leonardo da Vinci en heeft als doel
de bestaande samenwerking tussen SRON en het Kapteyn Instituut voor Sterrenkunde te versterken.  Prof. Baryshev zal
door zijn wetenschappelijke expertise op het gebied van instrumentatie een positieve inbreng hebben in de wetenschappelijke status van het Kapteyn instituut, mede door middel van het structureel verzorgen van onderwijs en de begeleiding van promovendi.Ook zal hij, in samenwerking met het Zernike Institute for Advanced Materials, de mogelijkheden onderzoeken van nieuwe functionele materialen in device concepten.

Dr. Andrey Baryshev
Dr. Andrey Baryshev
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:37
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...