Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Andrey Baryshev benoemd tot hoogleraar Astronomische Instrumentatie voor Ver-Infrarode Golflengten

05 juli 2013

Andrey Baryshev, werkzaam bij de Space Research Organisation of the Netherlands (SRON), is per 16 juli 2013 benoemd tot
hoogleraar Astronomische Instrumentatie voor Ver-Infrarode Golflengten aan de RU Groningen. Dr. Baryshev, een van de sleutelfiguren bij SRON-Groningen, heeft op dit moment een nulaanstelling als UHD bij het Kapteyn Instituut/FWN. Hij is een leider op het vakgebied van de principes van astronomische instrumentatie, vooral in het ver-infrarood en submm gebied. Andrey heeft een cruciale rol gespeeld bij het ontwerp en de implementatie van de ALMA Band 9 ontvangers, is sterk betrokken bij het ALMA Band 5 project, en werkt aan de volgende generatie ALMA detectoren. Hij is actief betrokken bij de
Master Track Instrumentation and Informatics van de RUG.

De benoeming als bijzonder hoogleraar heeft plaatsgevonden vanwege de Stichting Leonardo da Vinci en heeft als doel
de bestaande samenwerking tussen SRON en het Kapteyn Instituut voor Sterrenkunde te versterken.  Prof. Baryshev zal
door zijn wetenschappelijke expertise op het gebied van instrumentatie een positieve inbreng hebben in de wetenschappelijke status van het Kapteyn instituut, mede door middel van het structureel verzorgen van onderwijs en de begeleiding van promovendi.Ook zal hij, in samenwerking met het Zernike Institute for Advanced Materials, de mogelijkheden onderzoeken van nieuwe functionele materialen in device concepten.

Dr. Andrey Baryshev
Dr. Andrey Baryshev
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:37
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...