Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Albert Bressand benoemd tot hoogleraar Internationaal strategisch management in de Energiesector

22 mei 2013
Prof. dr. Albert Bressand
Prof. dr. Albert Bressand

De stichting Energy Academy Europe heeft prof. dr. Albert Bressand benoemd tot bijzonder hoogleraar Internationaal strategisch management in de Energiesector bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde.

Bressand gaf tot 2006 leiding aan de afdeling Global Business Environment bij Shell in Londen. Daarna is hij als hoogleraar Practice in International and Public Affairs verbonden aan de Columbia University (New York). Hij is directeur van het Energy, Marine Transportation and Public Policy Center van de School of International and Public Affairs van deze instelling.

Bressand studeerde zowel wiskunde als technische wetenschappen aan de École Polytechnique in Parijs en promoveerde in politieke economie aan de Kennedy School of Government van Harvard University.

Bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde zal Bressand een rol spelen in de nieuw te lanceren MBA-opleiding op het gebied van Energie. Deze EMBA start per september 2014. Bressand gaat onderwijs ontwikkelen en verzorgen in vakken over internationaal strategisch management en de energiesector. Niet alleen binnen de EMBA, maar ook in andere BSc en MSc opleidingen van de FEB. De leerstoel gepositioneerd in de vakgroep en onderzoeksgroep Global Economics and Management (GEM) en Bressand zal ook bijdragen aan het onderzoek en onderwijs van GEM.

Meer informatie: Charles van Santvoord, Marketing & Communications Manager EAE, tel. +31(0)6-53725268, e-mail charles.vansantvoord@energyacademy.org

Groningen Energy and Sustainability Programme (GESP): Onderzoek en onderwijs op het gebied van energie en duurzaamheid wordt aan de Rijksuniversiteit Groningen gecoördineerd vanuit het Groningen Energy and Sustainability Programme (GESP). Dit multidisciplinaire programma combineert onderzoek op het gebied van geopolitiek, rechten, economie, management en organisatie, natuurkunde, scheikunde, biologie, informatietechnologie en ruimtelijke wetenschappen. De onderzoekslijnen van het GESP zijn gas, innovatie en smart systems, duurzame energie, maatschappelijke dynamiek van duurzaamheid, energiemarkten en regulering en energietransitie. Meer informatie is te vinden op de RUG-website.

Energy Academy Europe (EAE): De EAE wil in Nederland een internationaal centre of excellence voor energie onderwijs, onderzoek en innovatie realiseren op basis van samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties, zowel in Nederland als daarbuiten. De EAE beoogt bij te dragen aan de transitie naar een duurzame, betrouwbare en betaalbare energievoorziening. De EAE staat open voor alle mensen, organisaties en bedrijven die mee willen werken aan een duurzamere energietoekomst. Meer informatie is te vinden op de EAE-website.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:32
printView this page in: English

Meer nieuws