Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Strating Prize 2012

15 maart 2013
Dr Harutyunyan, Prof van Leusen, Arjan Geersing and Prof Engberts
Dr Harutyunyan, Prof van Leusen, Arjan Geersing and Prof Engberts

On March 15th, 2013 the prestigious Stratingh Award for the best colloquium in the year 2012 was announced. This award has been established in 1996 by (now emeritus) Prof. Albert van Leusen in recognition of his PhD supervisor, Prof. Jan Strating. The award is supported by the Backer foundation.

Selection of the three nominees, out of ten colloquia, was performed by the jury consisting of Dr. Syuzanna Harutyunyan (Chair), Dr. Edwin Otten, Claudia Poloni and Beatrix Calvo. The three nominated colloquia were of excellent quality and therefore the jury had a difficult task in selecting the best piece of work. After serious consideration the jury unanimously decided to award the prizes as follows: third prize went to Anouk Lubbe for her colloquium on cascade reactions in total synthesis. The second prize was given to Edwin Kroon for his colloquium on stereogenic-atmetal complexes in catalysis.

The first prize, the prestigious Stratingh award and 300 euros, was awarded to Arjan Geersing for his excellent colloquium titled “Fluorescent Probes for Reactive Oxygen Species (ROS)”.

Congratulations to all the winners! Almost the entire Stratingh Institute including Prof. Albert van Leusen, the founder of the Strating Award, joined in with the celebrations of these awards after the cerimony with cake and coffee (thanks goes to Hilda for arranging that). The winners enjoyed a lunch on the same day together with the jury and the Backer foundation commitee members

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:36

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...