Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Herman Bröring: ‘Koninkrijk moet ingrijpen bij Isla-raffinaderij Willemstad’

21 maart 2013

De Koninkrijksregering is juridisch bevoegd om in te grijpen bij de ernstige milieuverontreiniging die veroorzaakt wordt door de Isla olieraffinaderij op Curaçao. Dat stelt hoogleraar bestuursrecht Herman Bröring in ZEMBLA. Volgens Bröring is er op Curaçao sprake van onbehoorlijk bestuur omdat de raffinaderij zich niet aan de milieunormen houdt en de Curaçaose overheid daar niet tegen optreedt. “Er is aantoonbaar sprake van gezondheidsschade. Niet incidenteel, maar structureel”, aldus Bröring.

Gerelateerd: Nu.nl: Nederland moet olieraffinaderij Curaçao aanpakken, Caribisch Netwerk: Nederland mag juridisch gezien ingrijpen bij Isla, Telegraaf: Nederland kan Isla-raffinaderij niet sluiten

Laatst gewijzigd:22 oktober 2019 14:48

Meer nieuws