Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Plantaardige voeding gezonder en milieuvriendelijker

26 maart 2013

Wie in zijn dieet vlees, kaas en andere melkproducten vervangt door de juiste plantaardige voedingsmiddelen, eet gezonder. Men consumeert minder verzadigd vet en ook voor vrouwen is de ijzerinname voldoende. Bovendien betekent dit dieet een minder grote aanslag op het milieu. Dit is de strekking van een artikel dat is gepubliceerd in Public Health Nutrition. Co-auteur Sanderine Nonhebel, van het Centrum voor Energie en Milieukunde IVEM van de Rijksuniversiteit Groningen, nam de berekeningen van de milieubelasting van de verschillende diëten voor haar rekening.

Meer informatie

- Dr.ir. Sanderine Nonhebel, UHD Milieukunde, Centrum voor Energie en Milieukunde IVEM, RUG, tel. 050-363 4611, e-mail s.nonhebel@rug.nl

- Persbericht hierover op de site van het RIVM.

- Referentie: Replacement of meat and dairy by plant-derived foods: estimated effects on land use, iron and SFA intakes in young Dutch adult females. Temme EH, van der Voet H, Thissen JT, Verkaik-Kloosterman J, van Donkersgoed G, Nonhebel S.; Public Health Nutr. 2013 Feb 21:1-8. [Epub ahead of print]

Laatst gewijzigd:05 februari 2018 14:02

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...