Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Plantaardige voeding gezonder en milieuvriendelijker

26 maart 2013

Wie in zijn dieet vlees, kaas en andere melkproducten vervangt door de juiste plantaardige voedingsmiddelen, eet gezonder. Men consumeert minder verzadigd vet en ook voor vrouwen is de ijzerinname voldoende. Bovendien betekent dit dieet een minder grote aanslag op het milieu. Dit is de strekking van een artikel dat is gepubliceerd in Public Health Nutrition. Co-auteur Sanderine Nonhebel, van het Centrum voor Energie en Milieukunde IVEM van de Rijksuniversiteit Groningen, nam de berekeningen van de milieubelasting van de verschillende diëten voor haar rekening.

Meer informatie

- Dr.ir. Sanderine Nonhebel, UHD Milieukunde, Centrum voor Energie en Milieukunde IVEM, RUG, tel. 050-363 4611, e-mail s.nonhebel@rug.nl

- Persbericht hierover op de site van het RIVM.

- Referentie: Replacement of meat and dairy by plant-derived foods: estimated effects on land use, iron and SFA intakes in young Dutch adult females. Temme EH, van der Voet H, Thissen JT, Verkaik-Kloosterman J, van Donkersgoed G, Nonhebel S.; Public Health Nutr. 2013 Feb 21:1-8. [Epub ahead of print]

Laatst gewijzigd:05 februari 2018 14:02
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....