Plantaardige voeding gezonder en milieuvriendelijker
Wie in zijn dieet vlees, kaas en andere melkproducten vervangt door de juiste plantaardige voedingsmiddelen, eet gezonder. Men consumeert minder verzadigd vet en ook voor vrouwen is de ijzerinname voldoende. Bovendien betekent dit dieet een minder grote aanslag op het milieu. Dit is de strekking van een artikel dat is gepubliceerd in Public Health Nutrition. Co-auteur Sanderine Nonhebel, van het Centrum voor Energie en Milieukunde IVEM van de Rijksuniversiteit Groningen, nam de berekeningen van de milieubelasting van de verschillende diëten voor haar rekening.
Meer informatie
- Dr.ir. Sanderine Nonhebel, UHD Milieukunde, Centrum voor Energie en Milieukunde IVEM, RUG, tel. 050-363 4611, e-mail s.nonhebel@rug.nl
- Persbericht hierover op de site van het RIVM.
- Referentie: Replacement of meat and dairy by plant-derived foods: estimated effects on land use, iron and SFA intakes in young Dutch adult females. Temme EH, van der Voet H, Thissen JT, Verkaik-Kloosterman J, van Donkersgoed G, Nonhebel S.; Public Health Nutr. 2013 Feb 21:1-8. [Epub ahead of print]
Laatst gewijzigd: | 05 februari 2018 14:02 |
Meer nieuws
-
12 februari 2019
Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom
De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...
-
07 februari 2019
Hoogleraar Stynke Castelein wint de Vrouw in de Media Award Groningen
Prof. dr. Stynke Castelein, hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen en hoofd onderzoek bij Lentis, ontvangt de Vrouw in de Media Award 2018 Groningen.
-
31 januari 2019
Marc Kramer is RUG Docent van het Jaar 2018
Dr. Marc Kramer van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde is gekozen tot Docent van het Jaar 2018.