Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Plantaardige voeding gezonder en milieuvriendelijker

26 maart 2013

Wie in zijn dieet vlees, kaas en andere melkproducten vervangt door de juiste plantaardige voedingsmiddelen, eet gezonder. Men consumeert minder verzadigd vet en ook voor vrouwen is de ijzerinname voldoende. Bovendien betekent dit dieet een minder grote aanslag op het milieu. Dit is de strekking van een artikel dat is gepubliceerd in Public Health Nutrition. Co-auteur Sanderine Nonhebel, van het Centrum voor Energie en Milieukunde IVEM van de Rijksuniversiteit Groningen, nam de berekeningen van de milieubelasting van de verschillende diëten voor haar rekening.

Meer informatie

- Dr.ir. Sanderine Nonhebel, UHD Milieukunde, Centrum voor Energie en Milieukunde IVEM, RUG, tel. 050-363 4611, e-mail s.nonhebel@rug.nl

- Persbericht hierover op de site van het RIVM.

- Referentie: Replacement of meat and dairy by plant-derived foods: estimated effects on land use, iron and SFA intakes in young Dutch adult females. Temme EH, van der Voet H, Thissen JT, Verkaik-Kloosterman J, van Donkersgoed G, Nonhebel S.; Public Health Nutr. 2013 Feb 21:1-8. [Epub ahead of print]

Laatst gewijzigd:05 februari 2018 14:02
printView this page in: English

Meer nieuws