Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Eerste leergang Cultuuronderwijs start in samenwerking met Museumhuis Groningen

08 februari 2013

De Faculteit der Letteren start in samenwerking met het Museumhuis Groningen de eerste post-HBO/WO academische Leergang Cultuuronderwijs. Doel is het versterken van de theoretische onderbouwing van cultuuronderwijs.

De nieuwe leergang start in april 2013 en richt zich op de cultuur-educatieve sector. De leergang past in de jongste ontwikkelingen in dit veld. Dat betekent, na een noodzakelijke en vruchtbare aanwas van projecten, meer aandacht voor inhoudelijke kwaliteit en de verankering van het cultuuronderwijs in school en samenleving.

Programma

Verschillende aspecten van het cultuuronderwijs (cultuur, cultureel bewustzijn, media, kunsten, erfgoed, filosofie) worden in hun onderlinge samenhang besproken. Gerichte opdrachten stellen de deelnemers in staat de opgedane kennis in hun beroepspraktijk toe te passen en te toetsen.

De leergang is bestemd voor leidinggevenden, opleiders, beleidsmedewerkers (midden- en hoger kader) en ontwikkelaars in het cultuur-educatieve veld. De opleiding staat onder leiding van prof. dr. Barend van Heusden (hoogleraar Cultuur en Cognitie) en dr. Eelco van Es, beiden van de afdeling Kunsten, Cultuur en Media.

Voor een uitgebreide beschrijving, zie: leergang Cultuuronderwijs

Noot voor de pers

Meer informatie: dr. Eelco van Es, tel. 050-363 7363

Kunsten, Cultuur en Media (KCM) is onderdeel van de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen. Het onderzoek en onderwijs van KCM richt zich op de bestudering van de kunsten en van de maatschappelijke context waarbinnen deze functioneren.

Het Museumhuis Groningen is een koepelorganisatie voor musea en erfgoedinstellingen in de provincie Groningen. Daarnaast fungeert het Museumhuis als kennis- en adviescentrum voor musea en overheden. Het Museumhuis Groningen heeft een belangrijke taak bij het uitvoeren van provinciaal beleid, waaronder cultuureducatie.
Laatst gewijzigd:10 januari 2018 15:55
printView this page in: English

Meer nieuws