Afgestudeerden Rijksuniversiteit Groningen hoog gewaardeerd op arbeidsmarkt
Een diploma van de Rijksuniversiteit Groningen is veel waard voor afgestudeerden die op zoek zijn naar een baan bij een van de grotere bedrijven. Dat blijkt uit het 2012 Global Employability Survey dat 24 oktober door de New York Times en International Herald Tribune werd gepubliceerd.
De Rijksuniversiteit Groningen staat in het overzicht op plaats 81. Daarmee is ze na de Erasmus Universiteit Rotterdam (plaats 69) de tweede Nederlandse universiteit op deze top-150 van universiteiten in Amerika, Azië en Europa.
Het onderzoek voor de lijst werd uitgevoerd door twee op HRM-ondersteuning gespecialiseerde firma’s, het Franse consultancy bureau Emerging en het Duitse onderzoeksinstituut Trendence. Beide vroegen aan enkele duizenden personeelsfunctionarissen en bestuurders van bedrijven in twintig landen waar ze op letten als ze pas afgestudeerden aannemen en welke universiteiten de ideale jonge kandidaten leveren.
Amerikaanse universiteiten zoals Harvard, Yale, Stanford en MIT scoren hoog, net als Cambridge en Oxford in Engeland. Chinese universiteiten zoals Peking University en Shanghai Jiao Tong University komen uit het onderzoek naar voren als ‘emerging’. De laatste jaren stomen ze op de ranglijst in flink gang op naar de hogere regionen.
Uit het overzoek blijkt dat de grote bedrijven veel belang hechten aan soft skills, zoals aanpassingsvermogen, communicatieve vaardigheden en het vermogen tot samenwerken. Volgens de Groningse collegevoorzitter Sibrand Poppema biedt studeren op zijn universiteit daar inderdaad een uitstekende basis voor: ‘In de toekomst zal de universiteit van Groningen nog meer inzetten op het breed en internationaal opleiden van haar studenten en bovendien meer aandacht besteden aan entrepreneurship’.
Laatst gewijzigd: | 12 maart 2020 21:53 |
Meer nieuws
-
14 juli 2025
ERC Proof of Concept grant voor Kottapalli en Covi
Professoren Ajay Kottapalli en Erika Covi hebben allebei een Proof of Concept grant ontvangen van de European Research Council (ERC).
-
10 juli 2025
Nationale Wetenschapsagenda subsidie voor nanomedicine onderzoek
Prof. Dr. Anna Salvati, Dr. Christoffer Åberg en Prof. Dr. Siewert-Jan Marrink ontvangen een Nationale Wetenschapsagenda financiering om met het NanoMedNL consortium levensreddende medicijnen op basis van nanotechnologie verder te ontwikkelen.
-
10 juli 2025
Nationale Wetenschapsagenda subsidie voor circulaire biogebaseerde materialen
Prof. dr. Anastasiia Krushynska ontvangt een Nationale Wetenschapsagenda (NWA) subsidie van EUR 600.000 om innovatieve technologieën te helpen ontwikkelen voor het omzetten van laagwaardig organisch afval in duurzame, recyclebare materialen.