Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Nico Kwakman over dna-match zaak Marianne Vaatstra

19 november 2012

Het dna-profiel van de verdachte komt overeen met het dna-materiaal dat op het lichaam van Marianne Vaatstra is gevonden. Deze '100% match' levert weliswaar een sterk vermoeden op dat de dader is gevonden, maar er is nog steeds een (heel) kleine kans dat het DNA-materiaal van een ander afkomstig is. Er kunnen nog andere personen zijn (met name uit de eigen familiekring) van wie het dna-profiel eveneens overeenkomt met het dna uit het sporenmateriaal. Hoewel die kans dus erg klein is, is het niet helemaal uitgesloten. Zo is de kans dat iemand de hoofdprijs wint in een loterij erg klein, maar  het komt toch geregeld voor.  Daar komt nog bij dat niet onomstotelijk vast staat hoe het dna-materiaal (ook al zou dat van de verdachte afkomstig zijn) op het lichaam van het slachtoffer terecht is gekomen. Er is dus nog zeker aanvullend bewijsmateriaal nodig. Het is dus verstandig nog niet te spreken van een dader, maar van een verdachte. Aldus universitair docent strafrecht Nico Kwakman in het Omrop Fryslan radioprogramma Omnium (ca. 11.45 uur).

Laatst gewijzigd:22 oktober 2019 14:48

Meer nieuws