Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rijksuniversiteit Groningen biedt internationale studenten gratis cursus Nederlands

15 november 2012

Vanaf januari 2013 krijgen internationale studenten van de Rijksuniversiteit Groningen tijdens hun eerste jaar een gratis basiscursus Nederlands van vijftig uur aangeboden.

Voor internationale studenten is het belangrijk in ieder geval een basiskennis van het Nederlands te hebben. Dat maakt het mogelijk om je te redden op straat en in de winkel, en om te communiceren met Nederlandse medestudenten. De universiteit hoopt dat de studenten hun kennis van het Nederlands daarna zelf zullen uitbreiden. De Groningse universiteit wil zo bereiken dat uiteindelijk meer internationale studenten na hun studie zullen besluiten hun talenten in ons land verder te ontplooien.

Internationale studenten kunnen de gratis beginnerscursus Nederlands volgen bij het Talencentrum van de universiteit. Het aanbod geldt voor alle internationale studenten die vanaf 2013 met een niet-Nederlandstalige bachelor-, master- of PhD-opleiding beginnen. Uitwisselingsstudenten – die voor een korte periode aan de Rijksuniversiteit Groningen verblijven – zijn uitgesloten van deze regeling.

De taalcursussen zijn gericht op communicatie en dat betekent dat in de lessen actief wordt geoefend met het Nederlands. Thema’s die aan de orde komen zijn onder andere: jezelf voorstellen, iets bestellen in een café of restaurant, afspraken maken, voorstellen doen, iets kopen op de markt, de weg vragen, de huisarts of fietsenmaker bezoeken.

Voor Duitstaligen zijn er aparte groepen. Omdat Duits en Nederlands veel op elkaar lijken, wordt in de vijftig contacturen zowel de stof van een beginnerscursus als van een vervolgcursus behandeld.

Voor meer informatie, zie dit bericht van het Talencentrum

Noot voor de pers

Meer informatie:

Anje Dijk, directeur Talencentrum, tel. 050-363 5802/5802, a.m.dijk@rug.nl

Berna de Boer, docent talencentrum, 050-363 5960, b.l.a.de.boer@rug.nl

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:35
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws