Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

KiVa antipest programma volop in het nieuws

01 oktober 2012

Zeventig basisscholen zijn begonnen met het geven van lessen van het KiVa-antipestprogramma. Zowel het Journaal als het Jeugdjournaal maakten mooie reportages. Op de Rotterdamse Emmausschool filmde het NOS Journaal een KiVa-les en steungroepaanpak. Plus interview met René Veenstra: http://nos.nl/artikel/423947-compliment-helpt-tegen-pesten.html

Het Jeugdjournaal maakte een item over KiVa op de Julianaschool in Bennekom: http://nos.nl/video/424047-minder-pesten-door-kiva.html

Pavlov, het Radio 1 programma op de zaterdagavond tussen 18-19 uur, besteedde afgelopen zaterdag 29 september meer dan de halve uitzending aan KiVa en pestgedrag, met onderzoekers René Veenstra en Patrick van Veen.

In de wetenschapsbijlage van de NRC van zaterdag 29 september jl. staat een recensie over het boek Pesten op School. Hierin ook aandacht voor het Finse KiVa programma.

Laatst gewijzigd:04 april 2017 13:48

Meer nieuws

 • 14 december 2020

  Geschiedenis van het onderwijs spiegel bij actuele vraagstukken

  Vrijheid van onderwijs, kansengelijkheid, staatspedagogiek... Hilda Amsing weet er alles van. Zij is een van de eerste twee Aletta Jacobs hoogleraren aan de RUG. Deze leerstoelen zijn ingesteld voor vrouwelijke wetenschappers, om de...

 • 09 december 2020

  Anna Lichtwarck-Aschoff benoemd tot Hoogleraar Orthopedagogiek

  Het College van Bestuur van de RUG heeft Anna Lichtwarck-Aschoff per 1 januari benoemd tot Hoogleraar Orthopedagogiek bij de basiseenheid Gedrag, Opvoeding en Kinderrechten bij de Faculteit Gedrags en Maatschappijwetenschappen. Ze zal daar de...

 • 08 december 2020

  Mijlpaal project Klassenfeestjes tegen uitsluiting van kinderen

  Meer dan 10% van de basisschoolkinderen wordt gepest of uitgesloten. Een belangrijke aanwijzing voor uitsluiting is als een kind nooit wordt uitgenodigd voor een verjaardagsfeestje. Orthopedagogen van de RUG hebben daarom het project...