Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

KiVa antipest programma volop in het nieuws

01 oktober 2012

Zeventig basisscholen zijn begonnen met het geven van lessen van het KiVa-antipestprogramma. Zowel het Journaal als het Jeugdjournaal maakten mooie reportages. Op de Rotterdamse Emmausschool filmde het NOS Journaal een KiVa-les en steungroepaanpak. Plus interview met René Veenstra: http://nos.nl/artikel/423947-compliment-helpt-tegen-pesten.html

Het Jeugdjournaal maakte een item over KiVa op de Julianaschool in Bennekom: http://nos.nl/video/424047-minder-pesten-door-kiva.html

Pavlov, het Radio 1 programma op de zaterdagavond tussen 18-19 uur, besteedde afgelopen zaterdag 29 september meer dan de halve uitzending aan KiVa en pestgedrag, met onderzoekers René Veenstra en Patrick van Veen.

In de wetenschapsbijlage van de NRC van zaterdag 29 september jl. staat een recensie over het boek Pesten op School. Hierin ook aandacht voor het Finse KiVa programma.

Laatst gewijzigd:04 april 2017 13:48

Meer nieuws

 • 15 mei 2019

  KNAW Akademiepenning voor Trudy Dehue

  Trudy Dehue, wetenschapssocioloog, publicist en emeritus hoogleraar van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), ontvangt de Akademiepenning van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De Akademie reikt die prijs eens in de twee jaar...

 • 14 mei 2019

  Een therapeut op vier poten

  ‘Knuffelsessies’ met kittens tegen stress, dieren in verzorgingstehuizen als middel tegen eenzaamheid, voorleesprojecten met honden, zorgboerderijen – de inzet van dieren in de zorg is booming. En met positief resultaat, zo blijkt uit de praktijk. Maar...

 • 30 april 2019

  Klimaatverandering: niks doen heeft ook gevolgen

  Kies je voor de trein of de fiets in plaats van de auto, of recycle je veel? Dan ben je milieuvriendelijk bezig, en dat zou meer benadrukt mogen worden. Daarop wijst Linda Steg, omgevingspsycholoog aan de RUG. Steg doet onderzoek naar de motivaties...