Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

An instrument to assess information systems succes in developing countries

25 oktober 2012

Promotie: dhr. P.M. Mukasa, 12.45 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: An instrument to assess information systems succes in developing countries

Promotor(s): prof.dr. H.G. Sol

Faculteit: Economie en Bedrijfskunde

Succesbepaling van informatiesystemen in ontwikkelingslanden

Succesvolle informatiesystemen zijn vooral in ontwikkelingslanden wenselijk omdat er weinig geld is voor investeringen en ontwikkeling. Gegevens wijzen echter uit dat tot wel 30 procent van de informatiesystemen in ontwikkelingslanden faalt. De situatie wordt verergerd door een tekort aan geschoolde en deskundige werknemers, gekoppeld aan ontoereikende salariëring om hen vast te houden in hun baan. Dergelijke contextuele factoren verschillen van de situatie in ontwikkelde landen en vragen derhalve om een andere benadering. Het onderzoek van Paul Ssemaluulu Mukasa onderscheidde de punten die verantwoordelijk zijn voor het succes van informatietechnologie in ontwikkelingslanden. Hij ontwikkelde en evalueerde een instrument, dat gebruikt maakt van computers, samen met richtlijnen om het succes van informatiesystemen te beoordelen. Met behulp daarvan kunnen managers en gebruikers samenwerken om een geschikt systeem te kiezen.

Paul Ssemaluulu Mukasa (Oeganda, 1957) studeerde computerwetenschap aan de Makerere University. Hij verrichtte zijn promotieonderzoek bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG. Mukasa is werkzaam als docent bij de School of Computing and Informatics Technology van de Makerere University.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:42

Meer nieuws

 • 17 oktober 2018

  Onderling contact tussen patiënten via social media leidt tot betere relatie met zorgverlener

  Chronisch zieken hebben baat bij online medisch advies van andere patiënten via bijvoorbeeld een Facebookgroep. Onderling contact tussen patiënten via social media heeft namelijk vaak een positief effect op de relatie tussen patiënt en zorgverlener...

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...