Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Stamppot mous met gemengde wortels

10 oktober 2012
.
 
Drukwerk: Netzodruk
ISBN 978-94-6190-188-0
Aantal pagina's: 64

Groningen wordt steeds kleurrijker. Naast geboren Stadjers wonen er mensen die vanuit de hele wereld hier naartoe gekomen zijn. Hoe bepalend is die culturele diversiteit voor hun dagelijks leven? Zijn de levens en dromen van willekeurige Stadjers heel anders als hun wieg in een ander land stond of zijn er veel overeenkomsten? In dit boekje geven we een antwoord op deze vraag. We bieden u een kijkje in het leven van diverse Groningse huishoudens met wortels in verschillende culturen.  Enkele mensen die zich in hun werk bezig houden met culturele diversiteit reflecteren op deze verhalen.
 
'Stamppot mous met gemengde wortels’ is een uitgave van het Platform Culturele Diversiteit, een samenwerkingsverband tussen de Gemeente Groningen, Het ISW (Instituut voor Integratie en sociale weerbaarheid van de RUG) en het lectoraat arbeidsparticipatie van de Hanzehogeschool.

Laatst gewijzigd:11 februari 2020 15:48

Meer nieuws

 • 24 januari 2022

  Doofblinden hebben plezier dankzij zintuigenverhalen

  De Rijksuniversiteit Groningen onderzoekt samen met Koninklijke Kentalis of zintuigenverhalen – verhalen die via bijvoorbeeld geur of aanraking verteld worden – kunnen helpen om communicatie met doofblinde mensen te verbeteren.

 • 11 januari 2022

  Open access boek leert onderzoekers programmeertaal ‘Julia’

  Op 1 november 2021 heeft PhD student psychologie Rik Huijzer een open access boek over programmeertaal ‘Julia’ gepubliceerd. Met het boek hoopt hij onderzoekers handvatten te geven om zelf met Julia aan de slag te gaan.

 • 14 december 2021

  Generations and Gender Programme opgenomen in ESFRI Roadmap 2021

  Het Generations and Gender Programme (GGP) is officieel erkend als belangrijke onderzoeksinfrastructuur. Op 7 december werd bekendgemaakt dat het programma één van de elf projecten is die in de ESFRI-roadmap 2021 worden opgenomen.