Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Stamppot mous met gemengde wortels

10 oktober 2012
.
 
Drukwerk: Netzodruk
ISBN 978-94-6190-188-0
Aantal pagina's: 64

Groningen wordt steeds kleurrijker. Naast geboren Stadjers wonen er mensen die vanuit de hele wereld hier naartoe gekomen zijn. Hoe bepalend is die culturele diversiteit voor hun dagelijks leven? Zijn de levens en dromen van willekeurige Stadjers heel anders als hun wieg in een ander land stond of zijn er veel overeenkomsten? In dit boekje geven we een antwoord op deze vraag. We bieden u een kijkje in het leven van diverse Groningse huishoudens met wortels in verschillende culturen.  Enkele mensen die zich in hun werk bezig houden met culturele diversiteit reflecteren op deze verhalen.
 
'Stamppot mous met gemengde wortels’ is een uitgave van het Platform Culturele Diversiteit, een samenwerkingsverband tussen de Gemeente Groningen, Het ISW (Instituut voor Integratie en sociale weerbaarheid van de RUG) en het lectoraat arbeidsparticipatie van de Hanzehogeschool.

Laatst gewijzigd:11 februari 2020 15:48

Meer nieuws

 • 30 november 2021

  In je eentje naar Nederland: hoe verloopt de opvang van alleenstaande gevluchte kinderen?

  Gevluchte kinderen onder de vijftien jaar die alleen in Nederland aankomen, komen niet in een asielzoekerscentrum terecht, maar in een opvanggezin. Jet Rip keek voor haar promotieonderzoek naar het succes van deze plaatsingen. Wat blijkt? Het...

 • 29 november 2021

  Samenwerken: moeilijker dan het lijkt

  Alles en iedereen werkt samen. Onderwijsinstellingen, bedrijven, overheidsinstituties, ngo’s, maar ook individuen. Maar het gaat geregeld mis, zelfs als alle partners van goede wil zijn. Hoe kan dat? Een grote groep onderzoekers, onder wie Rafael...

 • 23 november 2021

  Filosofie op het vmbo – filosofie voor álle leerlingen

  Waarom kunnen vmbo-leerlingen het vak filosofie niet volgen? Kritisch nadenken, meningen onderzoeken, je eigen oordeel leren vormen – dat zijn toch onmisbare vaardigheden in onze maatschappij? Vanuit die vraag ontwikkelde Eva-Anne Le Coultre het...