Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Meeting internships in Malaysia 27 September

27 September 2012

Meeting internships in Malaysia 27 September

(We apologize for the fact that the information meeting will be held in the Dutch language. The text below is also in the Dutch language.)

Date and time 27 September, from 13.30 to 14.30 h

Location : room 5411- 0017

Presentation : Jolande Poerik, Student Internship Program Manager Malaysian Dutch Business Council (MDBC)

Subscription : via careeroffice.feb@rug.nl

 

Sinds 2009 werkt het Career Office samen met het MDBC in het kader van het Student Internship Programme (SIP) van het MDBC. Een aantal FEB-studenten is inmiddels voor een afstudeerstage naar Maleisië vetrokken. Eén van hen is Gertjan Tijms. Lees zijn ervaringen in de stagetestimonials.

 

Wat is de MDBC?

De Malaysian Dutch Business Council (MDBC – www.mdbc.com.my) is een Maleisische non-profit organisatie die opgezet is in 1996 door Maleisische en Nederlandse bedrijven om de handel en investeringen tussen beide landen te bevorderen.
De 3 voornaamste funkties van MDBC zijn:
1. Informatieverschaffing
2. Netwerken en evenementenorganisatie
3. Representatie van haar leden.

MDBC is vergelijkbaar met een bilaterale Kamer van Koophandel (“Trade Support Organisation”) en heeft momenteel 170 leden, van multinationals tot eenmansbedrijven, voornamelijk uit Nederland en Maleisië. De bedrijven komen vanuit vele verschillende industrieën, zoals: Finance, Logistics, Manufacturing, ICT, Oil & Gas, Agriculture, FMCG, Services Education,, Hospitality.

 

Afstudeerstage in Maleisië

Wil je ook ervaringen op doen met andere bedrijfsculturen en ben je geïnteresseerd in de Aziatische cultuur, dan is wellicht een stage in Maleisië iets voor jou. Vanwege de uiterst gemengde bevolking wordt Maleisië dikwijls een miniatuur-Azië genoemd. Allerlei invloeden zijn terug te vinden in het culturele leven van het Maleisië van vandaag: invloeden uit Zuidoost Azië, maar ook uit China, India en Arabië, en invloeden voortvloeiend uit koloniale en moderne tijdperken van de westerse wereld.

 

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie? Meld je dan aan voor de voorlichtingsbijeenkomst over stage lopen in Maleisië via een email naar careeroffice.feb@rug.nl ovv stage Maleisie.

 

Ook studenten van andere faculteiten zijn welkom.

 

 

Last modified:06 September 2016 1.33 p.m.

More news

 • 16 January 2019

  Loyalty is at the heart of the matter

  Selling as much detergent and ketchup as possible is no longer the holy grail in marketing, says Professor Tammo Bijmolt. He is involved, for example, in a ‘savings programme’ that stimulates medication compliance among cardiovascular patients. ‘This...

 • 15 January 2019

  Results control in the public sector raises motivation and performance

  Using results to manage and control public sector employees appears to have a positive effect. So-called ‘results control’ increases extrinsic motivation among staff and improves the department’s overall performance. These are the conclusions of Professor...

 • 10 January 2019

  Higher waste tax causes steep rise in municipal residential taxes

  The municipal residential taxes have risen steeply this year compared with previous years. Tenants will pay 5.4 percent more, owner-occupiers 4.3 percent. The rise is a knock-on effect of the central government’s decision to raise waste taxes by 139...