Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Zetao Chen - Supervised Feature Selection based on Generalized Matrix learning Vector Quantization

10 juli 2012

The curse of dimensionality” refers to the problem when analyzing high-dimensional data. Feature selection is the task of choosing a smaller feature subset which can capture the data property and predict the label information. The search strategy in feature space is of great importance. A lot of feature weighting algorithms have been proposed to rank the features with their contributions for classification and provide a search direction in the feature space. Generalized Matrix LVQ is a prototype-based supervised classification method whose distance matrix can account for pairwise correlations of features. Its application on feature selection has not yet been discovered. For feature selection, new energy is introduced during its training to provide more discriminative information of feature relevance and provide a search strategy in the feature subset selection. In my talk, I will introduce this GMLVQ-based feature selection algorithm and explore its application on different data set. Its comparison with other state-of-the-art feature selection algorithms will also be presented.

Laatst gewijzigd:31 mei 2018 16:05

Meer nieuws

 • 16 november 2018

  Prof. dr. Dirk Slotboom wint FSE Teaching Award 2017

  Op de Education Day van de Faculty of Science and Engineering is de winnaar van de Faculty Teaching Award 2017 onthuld: prof. dr. Dirk Slotboom is verkozen tot FSE-docent van het jaar 2017.

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 14 november 2018

  De lift tussen leven en dood

  De celmembraan is de grens van het leven. Dit dunne vettige omhulsel houdt de inhoud van de cel bij elkaar. De transporteiwitten in die membraan zijn van levensbelang. Ze zorgen voor contact en uitwisseling met de buitenwereld. RUG-hoogleraar biochemie...