Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Zetao Chen - Supervised Feature Selection based on Generalized Matrix learning Vector Quantization

10 juli 2012

The curse of dimensionality” refers to the problem when analyzing high-dimensional data. Feature selection is the task of choosing a smaller feature subset which can capture the data property and predict the label information. The search strategy in feature space is of great importance. A lot of feature weighting algorithms have been proposed to rank the features with their contributions for classification and provide a search direction in the feature space. Generalized Matrix LVQ is a prototype-based supervised classification method whose distance matrix can account for pairwise correlations of features. Its application on feature selection has not yet been discovered. For feature selection, new energy is introduced during its training to provide more discriminative information of feature relevance and provide a search strategy in the feature subset selection. In my talk, I will introduce this GMLVQ-based feature selection algorithm and explore its application on different data set. Its comparison with other state-of-the-art feature selection algorithms will also be presented.

Laatst gewijzigd:31 mei 2018 16:05

Meer nieuws

 • 02 augustus 2018

  Zeer uitzonderlijk eiwit biedt mogelijkheden voor nieuwe antibiotica

  Een onderzoeksgroep van de RUG onder leiding van Dirk Slotboom heeft een bijzonder eiwit ontdekt dat mogelijk een grote rol kan spelen in de ontwikkeling van nieuwe antibiotica. De bevindingen zijn op 2 augustus gepubliceerd in het tijdschrift Nature...

 • 24 juli 2018

  De natuur weet antwoord

  Spreeuwen en mieren presteren met minimaal denkvermogen iets wat voor de slimste robots te ingewikkeld is: functioneren als een collectief. Daarom spiekt hoogleraar Ming Cao graag bij de natuur.

 • 23 juli 2018

  Drie jonge onderzoekers naar buitenlandse topinstituten met Rubicon-beurs

  Drie veelbelovende, pas gepromoveerde RUG-wetenschappers gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten. Het gaat om Mayra Diosa-Toro, Machteld...