Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Zetao Chen - Supervised Feature Selection based on Generalized Matrix learning Vector Quantization

10 juli 2012

The curse of dimensionality” refers to the problem when analyzing high-dimensional data. Feature selection is the task of choosing a smaller feature subset which can capture the data property and predict the label information. The search strategy in feature space is of great importance. A lot of feature weighting algorithms have been proposed to rank the features with their contributions for classification and provide a search direction in the feature space. Generalized Matrix LVQ is a prototype-based supervised classification method whose distance matrix can account for pairwise correlations of features. Its application on feature selection has not yet been discovered. For feature selection, new energy is introduced during its training to provide more discriminative information of feature relevance and provide a search strategy in the feature subset selection. In my talk, I will introduce this GMLVQ-based feature selection algorithm and explore its application on different data set. Its comparison with other state-of-the-art feature selection algorithms will also be presented.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:33

Meer nieuws

 • 16 mei 2018

  Het nut van algen boven water

  Tussen de Bahama’s en Ierland goten algenonderzoeksters Maria van Leeuwe en Jacqueline Stefels van de RUG honderden liters oceaanwater door hun filters. Ze voeren op onderzoeksschip de Pelagia een etappe van de NICO-expeditie mee. Het Netherlands Initiative...

 • 09 mei 2018

  Petra Rudolf gekozen tot nieuwe voorzitter European Physical Society

  RUG-hoogleraar Experimentele Vaste Stof Fysica Petra Rudolf is verkozen tot 'president' van de European Physical Society (EPS). Met ingang van april 2019 zal zij deze organisatie, die natuurkundige vakverenigingen in heel Europa (inclusief Turkije en...

 • 08 mei 2018

  Professor Sijbren Otto wint eervolle Royal Society of Chemistry Award

  Aan hoogleraar Systeemchemie Sijbren Otto van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is de Supramolecular Chemistry Award 2018 van de Britse Royal Society of Chemistry toegekend. Otto ontvangt deze tweejaarlijkse prijs voor zijn bijdrage aan het onderzoek...