Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Rechtseconomie beantwoordt Kamervragen emissiehandel

19 juni 2012

Dr. S.E. Weishaar , dr. E. Woerdman en prof. dr. O. Couwenberg hebben Staatssecretaris Atsma van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu over emissiehandel geadviseerd, naar aanleiding van vragen van Tweede Kamerlid René Leegte van de VVD. Zij deden dit op verzoek van het Ministerie, in de vorm van een kort onderzoeksrapport.

De onderzoekers maken als rechtseconomen deel uit van het Groningen Centre of Energy Law (GCEL). Het rapport waarschuwt voor de nadelen van directe prijsinterventies in emissiehandel. Naast het permanent verlagen van het emissieplafond behoort een reserveringsprijs bij het veilen van emissierechten tot de beste mogelijkheden om klimaatvriendelijke investeringen te stimuleren.

Laatst gewijzigd:19 januari 2024 11:20

Meer nieuws

 • 12 januari 2024

  Leon Verstappen gedecoreerd tijdens jubileumcongres

  Leon Verstappen (Meijel, 1965), hoogleraar Notarieel Recht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, is vrijdag 12 januari verrast met een Koninklijke Onderscheiding in de categorie Officier in de Orde van Oranje Nassau...

 • 11 december 2023

  Join the 'Language and AI' community

  As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...

 • 05 december 2023

  Botsende mensenrechten: hoever mogen demonstranten gaan?

  Snelwegblokkades, anti-abortusdemonstranten en fakkelzwaaiers bij politici thuis. Het recht om te demonstreren is een groot goed, maar soms schuurt het met andere mensenrechten. Noor Swart onderzoekt voor haar proefschrift het Nederlandse...