Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rechtseconomie beantwoordt Kamervragen emissiehandel

19 juni 2012

Dr. S.E. Weishaar , dr. E. Woerdman en prof. dr. O. Couwenberg hebben Staatssecretaris Atsma van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu over emissiehandel geadviseerd, naar aanleiding van vragen van Tweede Kamerlid René Leegte van de VVD. Zij deden dit op verzoek van het Ministerie, in de vorm van een kort onderzoeksrapport.

De onderzoekers maken als rechtseconomen deel uit van het Groningen Centre of Energy Law (GCEL). Het rapport waarschuwt voor de nadelen van directe prijsinterventies in emissiehandel. Naast het permanent verlagen van het emissieplafond behoort een reserveringsprijs bij het veilen van emissierechten tot de beste mogelijkheden om klimaatvriendelijke investeringen te stimuleren.

Laatst gewijzigd:12 juli 2018 09:18

Meer nieuws

 • 13 december 2018

  Laura Peters: 'Justitie, sluit deal met crimineel'

  Waar in landen om ons heen volop onderhandeld wordt met criminelen over hun straf, is dat in Nederland taboe. Begin er direct mee, betoogt Groningse onderzoeker Laura Peters.

 • 12 december 2018

  Dealen met ondermijningsdelicten: tijd voor een nieuwe strafprocedure

  Ondermijnende criminaliteit vormt een groot maatschappelijk probleem. Onder andere drugscriminaliteit, witwassen, bedreiging en intimidatie van lokale bestuurders leiden tot een forse overbelasting van de strafrechtspleging.

 • 11 december 2018

  Hans ter Haar wint Docent van het Jaar-verkiezing 2018

  Na vier korte minicolleges van de genomineerde docenten: prof. Saskia Peters, mr. Mentko Nap, mr. Hans ter Haar en prof. Kars de Graaf, mocht Hans ter Haar, universitair docent Notarieel recht, zowel de Vakjury- als de Publieksprijs in ontvangst nemen...