Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Rechtseconomie beantwoordt Kamervragen emissiehandel

15 juni 2012

Dr. S.E. Weishaar , dr. E. Woerdman en prof. dr. O. Couwenberg hebben Staatssecretaris Atsma van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu over emissiehandel geadviseerd, naar aanleiding van vragen van Tweede Kamerlid René Leegte van de VVD. Zij deden dit op verzoek van het Ministerie, in de vorm van een kort onderzoeksrapport.

De onderzoekers maken als rechtseconomen deel uit van het Groningen Centre of Energy Law (GCEL). Het rapport waarschuwt voor de nadelen van directe prijsinterventies in emissiehandel. Naast het permanent verlagen van het emissieplafond behoort een reserveringsprijs bij het veilen van emissierechten tot de beste mogelijkheden om klimaatvriendelijke investeringen te stimuleren.

Laatst gewijzigd:12 november 2015 09:39

Meer nieuws