Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Ceramica d'impasto da Francavilla Marittima. Ceramica grigia e altre produzioni ceramiche. Circolazione di merci e modelli nella Sibaritide (e in Italia meridionale) nell' età del Ferro

07 juni 2012

Promotie: dhr. C. Colelli, 11.00 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Ceramica d'impasto da Francavilla Marittima. Ceramica grigia e altre produzioni ceramiche. Circolazione di merci e modelli nella Sibaritide (e in Italia meridionale) nell' età del Ferro

Promotor(s): prof.dr. P.J. Attema

Faculteit: Letteren

Iron age impasto and grey ware pottery from Francavilla Marittima

Carmelo Colelli presents a study on the Iron Age impasto and grey ware pottery from excavations conducted between 1991 and 2004 and from 2009 to 2010 on the Timpone della Motta at Francavilla Marittima. In the 8th century BC the impasto appears to reflect a longstanding Oinotrian tradition having a slow morphological development that already began in the Final Bronze Age.

Carmelo Colelli (Italy, 1981) have studied at the University of Groningen. He conducted his research at the Faculty of Arts.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:42
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 25 mei 2018

  Nieuwe cursusronde Talencentrum: zomer 2018

  Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen biedt een nieuwe cursusperiode aan in de zomer van 2018: Nederlands voor anderstaligen, Nederlands voor Nederlandstaligen, Engels, Duits en Spaans. De online inschrijving is geopend! www.rug.nl/ta...

 • 24 mei 2018

  Deel antipestprogramma’s effectief

  Iedereen is ervan doordrongen dat pesten onwenselijk is. De consequenties voor kinderen die op school gepest worden, zijn bijzonder negatief: van slechte schoolprestaties tot psychische klachten als depressiviteit, klachten die kunnen aanhouden tot...

 • 23 mei 2018

  Nederlandse vraag naar gas zal flink stijgen door elektrificatie van huizen en transport

  Overstappen op elektrisch verwarmde huizen en transport via elektrisch aangedreven vervoermiddelen zijn twee belangrijke maatregelen om de CO2-uitstoot in Nederland terug te dringen en ons land minder afhankelijk te maken van fossiele energie zoals...