Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Heinrich Woertche - INCAS³ - The Request for Beyond Intelligent Sensors

22 mei 2012
The task of sensors has gradually gone from measuring devices for physical quantitates to devices deeply involved in the daily life of humans, assisting them in an increasing variety of tasks. The development of embedded systems on the micro and even nano scale are strongly stimulating this development and provide opportunities for novel approaches to complex sensoric problems. It is in the heart of INCAS³ to develop these approaches to the field prototype level and make the technology available for economical and societal applications. I will present our approach to combine knowledge from classical technological domains like natural sciences and engineering, with the knowledge of artificial intelligence and cognitive sciences.  I will put special emphasis on our motivation and on our attempts to reach beyond intelligence and to add cognitivity to sensor systems.
Laatst gewijzigd:31 mei 2018 16:05

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...

 • 24 augustus 2018

  Bart van Wees benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

  Prof.dr.ir. Bart van Wees is donderdag benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.