Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Artikelen René Veenstra en Jan Kornelis Dijkstra in Top 10 artikelen van TRAILS

23 maart 2012

Sinds de start van TRAILS zijn er honderden artikelen verschenen. In de Top 10 staan twee artikelen van René Veenstra en een artikel van Jan Kornelis Dijkstra.

1. Bullying and victimization in elementary schools. A comparison of bullies, victims, bully/victims, and uninvolved preadolescents . René Veenstra e.a., Developmental Psychology, 2005. Aantal keer geciteerd: 203

2. Evaluation of non-response bias in mental health determinants and outcomes in a large sample of pre-adolescents . Andrea de Winter e.a, European Journal of Epidemiology, 2005. Aantal keer geciteerd: 153 .

3. Temperament profiles associated with internalizing and externalizing problems in preadolescence . Tineke Oldinkel e.a, Development and Psychopathology, 2004. Aantal keer geciteerd: 132 .

4. Determinants of salivary cortisol levels in 10-12 year old children; a population-based study of individual differences . Judith Rosmalen e.a., Psychoneuroendocrinology, 2005. Aantal keer geciteerd: 100

5. The dyadic nature of bullying and victimization: Testing a dualperspective theory . René Veenstra e.a., Child Development, 2007. Aantal keer geciteerd: 76 .

6. Cohort profile: The Dutch 'TRacking adolescents' individual lives survey'; TRAILS. Martijn Huisman e.a., International Journal Of Epidemiology, 2008. Aantal keer geciteerd: 69 .

7. Internalizing and externalizing problems in adolescence: general and dimension-specific effects of familial loadings and preadolescent temperament traits . Hans Ormel e.a., Psychological Medicine, 2005. Aantal keer geciteerd: 57 .

8. Beyond the Classroom Norm: The Influence of Bullying of Popular Adolescents on Peer Acceptance and Rejection . Jan Kornelis Dijkstra e.a., Journal of Abnormal Child Psychology, 2008. Aantal keer geciteerd: 52 .

9. Temperament, parenting, and depressive symptoms in a population sample of preadolescents . Tineke Oldehinkel e.a., Journal of Child Psychology and Psychiatry, 2006. Aantal keer geciteerd: 45 .

10. Stressful life events and depressive problems in early adolescent boys and girls: the influence of parental depression, temperament and family environment. Esther Bouma e.a., Journal of Affective Disorders, 2008. Aantal keer geciteerd: 43 .

Voor het volledige overzicht van TRAILS artikelen zie

http://scholar.google.nl/citations?user=mhFIkAMAAAAJ&hl=nl

TRAILS (TRacking Adolescents’ Individual Lives Survey) is een langlopend, multidisciplinair onderzoek naar de psychische, sociale en lichamelijke ontwikkeling van kinderen op weg naar de volwassenheid. Bijna 2900 jongeren doen mee, al vanaf hun tiende jaar.

http://www.trails.nl

Laatst gewijzigd:19 februari 2018 16:42

Meer nieuws