Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Artikelen René Veenstra en Jan Kornelis Dijkstra in Top 10 artikelen van TRAILS

23 maart 2012

Sinds de start van TRAILS zijn er honderden artikelen verschenen. In de Top 10 staan twee artikelen van René Veenstra en een artikel van Jan Kornelis Dijkstra.

1. Bullying and victimization in elementary schools. A comparison of bullies, victims, bully/victims, and uninvolved preadolescents . René Veenstra e.a., Developmental Psychology, 2005. Aantal keer geciteerd: 203

2. Evaluation of non-response bias in mental health determinants and outcomes in a large sample of pre-adolescents . Andrea de Winter e.a, European Journal of Epidemiology, 2005. Aantal keer geciteerd: 153 .

3. Temperament profiles associated with internalizing and externalizing problems in preadolescence . Tineke Oldinkel e.a, Development and Psychopathology, 2004. Aantal keer geciteerd: 132 .

4. Determinants of salivary cortisol levels in 10-12 year old children; a population-based study of individual differences . Judith Rosmalen e.a., Psychoneuroendocrinology, 2005. Aantal keer geciteerd: 100

5. The dyadic nature of bullying and victimization: Testing a dualperspective theory . René Veenstra e.a., Child Development, 2007. Aantal keer geciteerd: 76 .

6. Cohort profile: The Dutch 'TRacking adolescents' individual lives survey'; TRAILS. Martijn Huisman e.a., International Journal Of Epidemiology, 2008. Aantal keer geciteerd: 69 .

7. Internalizing and externalizing problems in adolescence: general and dimension-specific effects of familial loadings and preadolescent temperament traits . Hans Ormel e.a., Psychological Medicine, 2005. Aantal keer geciteerd: 57 .

8. Beyond the Classroom Norm: The Influence of Bullying of Popular Adolescents on Peer Acceptance and Rejection . Jan Kornelis Dijkstra e.a., Journal of Abnormal Child Psychology, 2008. Aantal keer geciteerd: 52 .

9. Temperament, parenting, and depressive symptoms in a population sample of preadolescents . Tineke Oldehinkel e.a., Journal of Child Psychology and Psychiatry, 2006. Aantal keer geciteerd: 45 .

10. Stressful life events and depressive problems in early adolescent boys and girls: the influence of parental depression, temperament and family environment. Esther Bouma e.a., Journal of Affective Disorders, 2008. Aantal keer geciteerd: 43 .

Voor het volledige overzicht van TRAILS artikelen zie

http://scholar.google.nl/citations?user=mhFIkAMAAAAJ&hl=nl

TRAILS (TRacking Adolescents’ Individual Lives Survey) is een langlopend, multidisciplinair onderzoek naar de psychische, sociale en lichamelijke ontwikkeling van kinderen op weg naar de volwassenheid. Bijna 2900 jongeren doen mee, al vanaf hun tiende jaar.

http://www.trails.nl

Laatst gewijzigd:19 februari 2018 16:42

Meer nieuws

 • 14 december 2020

  Geschiedenis van het onderwijs spiegel bij actuele vraagstukken

  Vrijheid van onderwijs, kansengelijkheid, staatspedagogiek... Hilda Amsing weet er alles van. Zij is een van de eerste twee Aletta Jacobs hoogleraren aan de RUG. Deze leerstoelen zijn ingesteld voor vrouwelijke wetenschappers, om de...

 • 09 december 2020

  Anna Lichtwarck-Aschoff benoemd tot Hoogleraar Orthopedagogiek

  Het College van Bestuur van de RUG heeft Anna Lichtwarck-Aschoff per 1 januari benoemd tot Hoogleraar Orthopedagogiek bij de basiseenheid Gedrag, Opvoeding en Kinderrechten bij de Faculteit Gedrags en Maatschappijwetenschappen. Ze zal daar de...

 • 08 december 2020

  Mijlpaal project Klassenfeestjes tegen uitsluiting van kinderen

  Meer dan 10% van de basisschoolkinderen wordt gepest of uitgesloten. Een belangrijke aanwijzing voor uitsluiting is als een kind nooit wordt uitgenodigd voor een verjaardagsfeestje. Orthopedagogen van de RUG hebben daarom het project...