Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Fokko Oldenhuis: 'RK-Kerk draait slachtoffers misbruik een rad voor ogen'

14 maart 2012
Bijzonder hoogleraar Religie en Recht Fokko Oldenhuis van de Rijksuniversiteit Groningen heeft hard uitgehaald naar de Rooms-Katholieke kerk. Volgens Oldenhuis draait de kerk slachtoffers van seksueel misbruik een rad voor de ogen. Lees de artikelen in Reformatorisch Dagblad en op RTV Noord van 14 maart en in Trouw van 17 maart 2012.
Laatst gewijzigd:21 november 2018 10:34

Meer nieuws

 • 13 december 2018

  Laura Peters: 'Justitie, sluit deal met crimineel'

  Waar in landen om ons heen volop onderhandeld wordt met criminelen over hun straf, is dat in Nederland taboe. Begin er direct mee, betoogt Groningse onderzoeker Laura Peters.

 • 12 december 2018

  Dealen met ondermijningsdelicten: tijd voor een nieuwe strafprocedure

  Ondermijnende criminaliteit vormt een groot maatschappelijk probleem. Onder andere drugscriminaliteit, witwassen, bedreiging en intimidatie van lokale bestuurders leiden tot een forse overbelasting van de strafrechtspleging.

 • 11 december 2018

  Hans ter Haar wint Docent van het Jaar-verkiezing 2018

  Na vier korte minicolleges van de genomineerde docenten: prof. Saskia Peters, mr. Mentko Nap, mr. Hans ter Haar en prof. Kars de Graaf, mocht Hans ter Haar, universitair docent Notarieel recht, zowel de Vakjury- als de Publieksprijs in ontvangst nemen...