Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Opening expositie gARTen#04 op 5 april as.

29 maart 2012
Donderdag 5 april wordt de 4e editie van gARTen, het kunstproject van de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen, feestelijk geopend. Zeven jonge Groningse kunstenaars presenteren hun werk in en om de oude hortus van de Rijksuniversiteit Groningen aan de Grote Kruisstraat. Er is werk te zien van Suzanne Bodde, Christiana van Lammeren, Manon Maring, Hannah Liem, Sander Jorn Vermeulen, Anja Zomer en Job van der Zwan.

Opening
De opening vindt plaats op donderdag 5 april om 16.30uur. Klaas van Nierop, stadsecoloog van de gemeente Groningen en auteur van het standaardwerk over stinzenbeplanting, geeft een lezing over de bijzondere (stinzen)beplanting in de Hortustuin en de relatie tussen natuur- en kunstbeleving. Aansluitend is er wandeling langs de kunstwerken met een toelichting door de kunstenaars zelf.
 
Over gARTen
gARTen exposities zoekt aansluiting bij de kennis van de gedrags- en maatschappijwetenschappen; door andere invalshoeken te belichten worden nieuwe impulsen geboden aan de gebruikers van de faculteit.

Adres:
Rijksuniversiteit Groningen
Faculteit Gedrags-en Maatschappijwetenschappen
Grote Kruisstraat 2/1
9712 TS Groningen

Openingstijden: ma-do 09-20 uur en vr van 09-17 uur
De expositie loopt van 5 april t/m 31 augustus.

Wilt je op de hoogte blijven van gARTen exposities? Meld je dan aan voor de uitnodigingen op de website en/of op onze Facebookpagina Garten Exposities.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:30

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Schaatsprestaties voorspellen met geautomatiseerde analyses

  Sport, wetenschap en het bedrijfsleven zetten de eerste stap richting digitalisering van de schaatssport. De kracht van deze samenwerking is dat iedere partij zich kan focussen op zijn eigen expertise. Mede dankzij de Data Services Hub van KPN kunnen...

 • 22 februari 2018

  Op zoek naar ons zesde zintuig: timing

  Hedderik van Rijn, adjunct-hoogleraar Cognitieve Wetenschappen en Neurowetenschappen, kreeg in 2017 een prestigieuze NWO Vici-beurs toegekend. Hij kreeg anderhalf miljoen euro voor zijn onderzoek naar hoe mensen hun handelen timen. De bestaande theorie...

 • 06 februari 2018

  Nico van Yperen: ‘Een mentaal zwakke topsporter bestaat eigenlijk niet’

  Nico van Yperen is de eerste hoogleraar in Nederland die zich primair richt op de psychologie van sport en presteren. Hij bekleedt de leerstoel Sport & Performance Psychology. Welke psychologische factoren en omstandigheden zijn van invloed op het optimaal...