Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Colloquium Mathematics, Prof.dr. F. Beukers

31 januari 2012

Join us for coffee and tea at 15.45 p.m.

 

 

Date: Tuesday, January 31st 2012

Speaker: Prof.dr. F. Beukers (Utrecht)

Room: 5161.0267 (Bernoulliborg)

Time:   16.15

 

 

 

 

Title: "Hypergeometric functions in several variables (A-hypergeometric
            functions)"

  

 


Abstract:
  

 

Ever since their inception by Euler and Gauss, hypergeometric functions have appeared in many different branches of mathematics and mathematical physics. The concept "hypergeometric function" has also been generalized in many different directions. In the
end of the 1980's Gel'fand, Kapranov and Zelevinski formulated an elegant framework of so-called A-hypergeometric functions, which encompasses many of the several variable hypergeometric functions.
In this lecture we explain the concept of A-hypergeometric function and describe some recent developments on the determination of their monodromy group. The latter gives a conceptual insight into the many relations that exist between hypergeometric functions.

   

 

 

 

Colloquium coordinators are Prof.dr. A.C.D. van Enter (e-mail : A.C.D.van.Enter@rug.nl) and

Dr. A.V. Kiselev (e-mail: a.v.kiselev@rug.nl)

Laatst gewijzigd:06 juni 2018 14:04

Meer nieuws

 • 12 december 2018

  Vervuiling leidt tot risico's voor Arctische ganzen

  Vervuiling van lucht, water en bodem kan verstrekkende gevolgen hebben voor dieren in poolgebieden. Een internationaal team onder leiding van Isabella Scheiber, Maarten Loonen en Jan Komdeur van de Rijksuniversiteit Groningen, met collega's van de universiteiten...

 • 30 november 2018

  NTU Singapore and UG sign Double Doctorate agreement

  The highly ranked Nanyang Technological University ( NTU ) in Singapore and the University of Groningen (UG) have signed a Collaborative Degree PhD Programme in Materials and Nanoscience/-engineering . This agreement allows for the co-supervision of...

 • 29 november 2018

  SLF Afstudeerprijs voor student Technische Bedrijfskunde

  Masterstudent Bram Klein Kranenbarg van de Rijksuniversiteit Groningen heeft de SLF Afstudeerprijs 2018 gewonnen. Hij nam het in de finale op tegen Collin Drent van de Technische Universiteit Eindhoven. De jury koos unaniem Bram Klein Kranenbarg als...