Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Onderzoekssubsidie en Promotiebeurs voor Lerarenopleiding

21 december 2011

De Lerarenopleiding heeft recentelijk twee onderzoekssubsidies verworven. Onderzoeker en docent Bert Slof ontving in samenwerking met de Vrijeschool Zutphen een onderzoekssubsidie in het kader van de SLOA-regeling van de VO-raad en Tim Huijgen zag zijn voorstel voor een Promotiebeurs voor Leraren gehonoreerd worden door NWO.

Bert Slof

Het onderzoek van Bert Slof richt zich op het ondersteunen van docenten bij het verzorgen van activerend gedifferentieerd onderwijs en of dit leidt tot een ontwikkeling in de beroepsvaardigheden, betere leerprestaties en meer motivatie om te leren. Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met de Vrijeschool in Zutphen en is getiteld: ‘Recht doen aan verschillen in het VO door activerend onderwijs: talent van leerlingen ontwikkelen door goed docentschap’.

Tim Huijgen

Tim Huijgen is als vakdidacticus werkzaam bij de Lerarenopleiding van de Rijksuniversiteit Groningen en tevens docent geschiedenis in het voortgezet onderwijs. Huijgens onderzoek zal zich focussen op de kwaliteit van vakspecifieke instructie door geschiedenisdocenten in het voortgezet onderwijs. Hij zal onderzoeken welke instructies docenten in de les gebruiken en wat de daadwerkelijke effectiviteit daarvan is. Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen andere docenten beter opgeleid en gecoacht worden en betere leerresultaten boeken. Voor dit onderzoek werkt hij nauw samen met docenten in het veld en wetenschappelijke onderzoekers in de vakdidactiek.

Meer informatie over de onderzoeksvoorstellen:

Bert Slof: http://www.rug.nl/lerarenopleiding/Nieuws/LerarenopleidingOnderzoekssubsidie

Tim Huijgen: http://www.rug.nl/lerarenopleiding/Nieuws/PromotiebeursTimHuijgen

Laatst gewijzigd:28 juni 2016 10:46

Meer nieuws