Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Centrum voor 'social complexity studies' van start

14 december 2011

Het nieuwe interfacultaire Center for Social Complexity Studies (GCSC) van directeur Wander Jager van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde brengt kennis samen over sociale complexiteit vanuit verschillende vakgebieden: economie & bedrijfskunde, ecologische & evolutionaire studies, sociologie, ruimtelijke wetenschappen en kunstmatige intelligentie. De centrale onderzoeksvraag is hoe interactie tussen individuen (mensen of dieren) aanleiding geeft tot groepsfenomenen als sociale netwerken of massa gedrag. Een van de leden van het GCSCS is Andreas Flache, adjunct-hoogleraar Sociologie. Hij leidt diverse projecten binnen het thema ‘Social networks and opinion dynamics’.

De website van het GCSCS is nu online: www.rug.nl/gcscs .

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:29

Meer nieuws