Organic field-effect transistors for sensing applications
Promotie: dhr. F. Maddalena, 16.15 uur, Aula Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen
Proefschrift: Organic field-effect transistors for sensing applications
Promotor(s): prof.dr. D.M. de Leeuw, prof.dr. ir. P.W.M. Blom
Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen
Biosensoren voor medisch onderzoek
Het proefschrift van Francesco Maddalena beschrijft een studie naar organische veld-effecttransistors (OFET’s) en hun nut voor (bio)sensing-toepassingen. Het onderzoek is gericht op fundamenteel begrip van het gebruik van OFET’s als sensor of biosensor, en niet op de realisatie van de sensoren zelf.
In het proefschrift wordt onder andere onderzoek naar een biosensor (Bio-FET) voor het opsporen van sulfaat-ionen besproken. Artsen zouden dergelijke sensoren kunnen gebruiken voor snelle medische analyse. De Bio-FET maakt gebruik van een dual-gate-structuur, waar de top-gate-elektrode wordt vervangen door een eiwitlaag die aan de sulfaationen bindt.
Francesco Maddalena (Italië, 1979) studeerde nanoscience in Groningen. Het onderzoek werd uitgevoerd aan het Zernike Institute for Advanced Materials, afdeling Molecular Elektronics/Physics of Organic Semiconductors. Maddalena werkt nu voor het Italian Institute of Technology in Milaan.
Laatst gewijzigd: | 13 maart 2020 01:12 |
Meer nieuws
-
14 juli 2025
ERC Proof of Concept grant voor Kottapalli en Covi
Professoren Ajay Kottapalli en Erika Covi hebben allebei een Proof of Concept grant ontvangen van de European Research Council (ERC).
-
10 juli 2025
Nationale Wetenschapsagenda subsidie voor nanomedicine onderzoek
Prof. Dr. Anna Salvati, Dr. Christoffer Åberg en Prof. Dr. Siewert-Jan Marrink ontvangen een Nationale Wetenschapsagenda financiering om met het NanoMedNL consortium levensreddende medicijnen op basis van nanotechnologie verder te ontwikkelen.
-
10 juli 2025
Nationale Wetenschapsagenda subsidie voor circulaire biogebaseerde materialen
Prof. dr. Anastasiia Krushynska ontvangt een Nationale Wetenschapsagenda (NWA) subsidie van EUR 600.000 om innovatieve technologieën te helpen ontwikkelen voor het omzetten van laagwaardig organisch afval in duurzame, recyclebare materialen.