Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Groninger post-doc Stefania Salvadori wint Livio Gratton prijs

27 september 2011
Stefania Salvadori, een NOVA post-doc fellow op het Kapteyn Instituut, heeft de Livio Gratton prijs gewonnen voor haar proefschrift over "Stellar archeology: from first stars to dwarf galaxies". De Livio Gratton prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt door een internationaal comité aan een jonge astronoom die de beste sterrenkundige dissertatie aan een Italiaanse universiteit heeft geschreven. De uitreiking heeft op 24 september plaatsgevonden in Frascati, Rome.
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:27

Meer nieuws

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...

 • 05 november 2018

  TOP NWO grant voor prof. dr. Slotboom

  Professor dr. Dirk Slotboom heeft een TOP-grant van € 780.000 toegekend gekregen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Het bedrag is voor zijn onderzoek naar de werking van transporteiwitten. Al sinds 1995, toen zijn...

 • 31 oktober 2018

  Sterrenkundigen vinden de reus die de jonge Melkweg zijn vorm gaf

  Ongeveer tien miljard jaar geleden vond een samensmelting plaats van de Melkweg en een ander sterrenstelsel. De meeste sterren in de halo van de Melkweg zijn afkomstig van dit tweede stelsel, dat de naam Gaia-Enceladus heeft gekregen, en dat ook de...