Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Faculteit Economie en Bedrijfskunde RUG bij beste vijf procent business schools

30 augustus 2011

Na een strenge en uitgebreide kwaliteitskeuring heeft de internationale accreditatieinstelling AACSB deze maand bekend gemaakt dat zij haar keurmerk verleent aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de Rijksuniversiteit Groningen. Een AACSB-accreditatie is slechts voor minder dan 5% van alle mondiale business schools weggelegd. Deze waarborg geeft daarom de hoge kwaliteit van de FEB aan.

De decaan van de FEB prof.dr. Harry Garretsen is zeer verheugd met het nieuws: ‘Het is prachtig ook de objectieve bevestiging te krijgen dat we met ons onderzoek, onderwijs en faciliteiten werkelijk kwaliteit leveren en aan de wereldtop staan,’ zegt hij in een eerste reactie. ‘Het is bovendien zo dat we ons committeren aan de bijbehorende AACSB-eis dat we continu blijven werken aan kwaliteitsverbetering. Het is dus zowel nu als in de toekomst gewaarborgd dat onze huidige, maar ook toekomstige, onderzoekers en studenten in een excellente omgeving leren en werken.’

AACSB International

AACSB, the Association to Advance Collegiate Schools of Business, is een in de VS gevestigde organisatie die accreditaties toekent aan business schools over ter wereld die aan haar strenge criteria voldoen. AACSB onderzoekt de kwaliteit van de opleidingen, de studenten, de staf, het onderwijs, het onderzoek en de verschillende faciliteiten. Dit onderzoek verloopt via diepgaande zelfstudierapporten, een bezoek door een deskundig panel en interviews met stakeholders zoals studenten, alumni, onderzoekers, docenten, ondersteunend personeel, maar ook bedrijfscontacten en werkgevers. Een AACSB-accreditatie is het waarmerk van de excellentie van de instelling. Zie ook: www.rug.nl/feb/aacsb

Noot voor de pers

Contact: prof.dr. Harry Garretsen, decaan FEB

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:30
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 augustus 2018

  Rijksuniversiteit Groningen op plaats 66 in belangrijke Shanghai-ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen is zeven plaatsen gedaald in de 2018 Academic Ranking of World Universities (ARWU, ook wel ‘Shanghai-ranking’). De RUG staat nu op 66 en is daarmee de op een na hoogste geklasseerde Nederlandse universiteit, na de Universiteit...

 • 16 augustus 2018

  Colleges volgen onder de (Noorder)zon

  Op donderdag 23 augustus barst het 10-daagse Noorderzon Performing Arts Festival weer los in het mooie Noorderplantsoen. Jong en oud komen dankzij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een stuk slimmer thuis van het goed bezochte en internationale Noorderzon...

 • 14 augustus 2018

  Business Research and Consulting | Nieuwe deadline zondag 19 augustus!

  Call to Dutch students: Geïnteresseerd in consultancy? Meld je dan aan voor het keuzevak Business Research and Consulting uiterlijk zondag 19 augustus voor 23.59 uur!