Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Zijlstra wil toponderzoekschool Zernike Institute for Advanced Materials en NOVA verlengen

06 juli 2011

Staatssecretaris Halbe Zijlstra is van plan om de financiering van het Zernike Institute for Advanced Materials te verlengen. Dat blijkt uit de Strategische Agenda die hij afgelopen vrijdag aan de Tweede Kamer presenteerde. Ook de financiering voor de sterrenkundige toponderzoekschool NOVA wordt in die plannen gecontinueerd.

NOVA en het Zernike Institute for Advanced Materials kregen na een evaluatie van NWO vorig jaar beide het predicaat ‘exemplary’ toegekend, omdat zij hebben bewezen tot de absolute wereldtop te behoren.

In het Zernike Institute for Advanced Materials werken natuurkundigen, chemici en biologen samen aan interdisciplinair onderzoek naar de materialen van de toekomst. Nano-wetenschap speelt daarin een belangrijke rol.

Dat in het Zernike-instituut onderzoek van wereldniveau plaats vindt, blijkt onder andere uit een ranking van instituten voor materialenonderzoek die het Britse onderwijsblad Times Higher Education vorig jaar publiceerde. Het Zernike Institute for Advanced Materials stond daarin op plaats negen. Met deze notering liet het instituut prestigieuze universiteiten als die van Princeton, Stanford en Cambridge achter zich.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:31
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 17 mei 2018

  Kans op langdurige rouwstoornis bij vermissing lijkt vijf keer groter dan bij natuurlijk overlijden

  Vermissing van een dierbare leidt in ongeveer de helft van de gevallen tot langdurige psychologische klachten bij achterblijvers. De kans op ontstaan van een langdurige rouwstoornis bij vermissing lijkt vijf keer groter dan na een natuurlijk overlijden...

 • 16 mei 2018

  Het nut van algen boven water

  Tussen de Bahama’s en Ierland goten algenonderzoeksters Maria van Leeuwe en Jacqueline Stefels van de RUG honderden liters oceaanwater door hun filters. Ze voeren op onderzoeksschip de Pelagia een etappe van de NICO-expeditie mee. Het Netherlands Initiative...

 • 09 mei 2018

  Petra Rudolf gekozen tot nieuwe voorzitter European Physical Society

  RUG-hoogleraar Experimentele Vaste Stof Fysica Petra Rudolf is verkozen tot 'president' van de European Physical Society (EPS). Met ingang van april 2019 zal zij deze organisatie, die natuurkundige vakverenigingen in heel Europa (inclusief Turkije en...