Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Inspirerende opening Groningen Energy and Sustainability Programme

12 juli 2011

Het Groningen Energy and Sustainability Programme (GESP) werd donderdag officieel geopend met een inspirerend symposium. Tijdens de aftrap van het nieuwe netwerk aan de Rijksuniversiteit Groningen spraken verschillende experts over het belang van energietransitie. Prof.dr. Harro Meijer, wetenschappelijk directeur, toonde zich een trotse dagvoorzitter. ‘Energietransitie vereist zowel dieptekennis als expertise op een groot aantal verschillende gebieden. Die kennis is aanwezig in verschillende faculteiten. Deze bijeenkomst onderstreept de breedte van onze universiteit. GESP zal een belangrijke rol gaan spelen om ons energie- en duurzaamheidsonderzoek te verbinden met allerlei partners.’

Prof.dr. Sibrand Poppema, voorzitter van het College van Bestuur, benadrukte het belang van wetenschappelijk onderzoek naar energietransitie. ‘We moeten deze vraagstukken op zeer korte termijn aanpakken, liever vandaag dan morgen. Daarbij is het prettig om te kunnen vaststellen dat ons onderzoek veel impact heeft.’

Energy Academy

Voorzitter Poppema benoemde in zijn toespraak de plannen om in Groningen een Energy Academy op te richten. ‘Dat initiatief wordt breed ondersteund door het bedrijfsleven, door onderwijsinstellingen en door regionale en nationale overheden. We streven ernaar om voor 2014 een nieuw gebouw te openen en willen vervolgens een bloeiende Energy Campus ontwikkelen. Ik beloof u: de Energy Academy zal er komen.’

Meer informatie

Laatst gewijzigd:09 januari 2018 11:36
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 12 december 2018

  Vervuiling leidt tot risico's voor Arctische ganzen

  Vervuiling van lucht, water en bodem kan verstrekkende gevolgen hebben voor dieren in poolgebieden. Een internationaal team onder leiding van Isabella Scheiber, Maarten Loonen en Jan Komdeur van de Rijksuniversiteit Groningen, met collega's van de universiteiten...

 • 05 december 2018

  Fotoreportage: De schatten van de UB

  Fotoreportage over bijzondere boeken op de afdeling Bijzondere collecties van de UB.

 • 30 november 2018

  NTU Singapore and UG sign Double Doctorate agreement

  The highly ranked Nanyang Technological University ( NTU ) in Singapore and the University of Groningen (UG) have signed a Collaborative Degree PhD Programme in Materials and Nanoscience/-engineering . This agreement allows for the co-supervision of...