Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Inspirerende opening Groningen Energy and Sustainability Programme

12 juli 2011

Het Groningen Energy and Sustainability Programme (GESP) werd donderdag officieel geopend met een inspirerend symposium. Tijdens de aftrap van het nieuwe netwerk aan de Rijksuniversiteit Groningen spraken verschillende experts over het belang van energietransitie. Prof.dr. Harro Meijer, wetenschappelijk directeur, toonde zich een trotse dagvoorzitter. ‘Energietransitie vereist zowel dieptekennis als expertise op een groot aantal verschillende gebieden. Die kennis is aanwezig in verschillende faculteiten. Deze bijeenkomst onderstreept de breedte van onze universiteit. GESP zal een belangrijke rol gaan spelen om ons energie- en duurzaamheidsonderzoek te verbinden met allerlei partners.’

Prof.dr. Sibrand Poppema, voorzitter van het College van Bestuur, benadrukte het belang van wetenschappelijk onderzoek naar energietransitie. ‘We moeten deze vraagstukken op zeer korte termijn aanpakken, liever vandaag dan morgen. Daarbij is het prettig om te kunnen vaststellen dat ons onderzoek veel impact heeft.’

Energy Academy

Voorzitter Poppema benoemde in zijn toespraak de plannen om in Groningen een Energy Academy op te richten. ‘Dat initiatief wordt breed ondersteund door het bedrijfsleven, door onderwijsinstellingen en door regionale en nationale overheden. We streven ernaar om voor 2014 een nieuw gebouw te openen en willen vervolgens een bloeiende Energy Campus ontwikkelen. Ik beloof u: de Energy Academy zal er komen.’

Meer informatie

Laatst gewijzigd:09 januari 2018 11:36
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Mysterie van supergeleidingskoepel opgelost

  Natuurkundigen van de RUG hebben, met collega’s uit Nijmegen en Hong Kong, een enkele laag wolfraam-disulfide supergeleidend gemaakt met behulp van een elektrisch veld.  Hun metingen laten de typerende ‘koepelvormige’ supergeleidende fase zien en kunnen...

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart