Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Inspirerende opening Groningen Energy and Sustainability Programme

12 juli 2011

Het Groningen Energy and Sustainability Programme (GESP) werd donderdag officieel geopend met een inspirerend symposium. Tijdens de aftrap van het nieuwe netwerk aan de Rijksuniversiteit Groningen spraken verschillende experts over het belang van energietransitie. Prof.dr. Harro Meijer, wetenschappelijk directeur, toonde zich een trotse dagvoorzitter. ‘Energietransitie vereist zowel dieptekennis als expertise op een groot aantal verschillende gebieden. Die kennis is aanwezig in verschillende faculteiten. Deze bijeenkomst onderstreept de breedte van onze universiteit. GESP zal een belangrijke rol gaan spelen om ons energie- en duurzaamheidsonderzoek te verbinden met allerlei partners.’

Prof.dr. Sibrand Poppema, voorzitter van het College van Bestuur, benadrukte het belang van wetenschappelijk onderzoek naar energietransitie. ‘We moeten deze vraagstukken op zeer korte termijn aanpakken, liever vandaag dan morgen. Daarbij is het prettig om te kunnen vaststellen dat ons onderzoek veel impact heeft.’

Energy Academy

Voorzitter Poppema benoemde in zijn toespraak de plannen om in Groningen een Energy Academy op te richten. ‘Dat initiatief wordt breed ondersteund door het bedrijfsleven, door onderwijsinstellingen en door regionale en nationale overheden. We streven ernaar om voor 2014 een nieuw gebouw te openen en willen vervolgens een bloeiende Energy Campus ontwikkelen. Ik beloof u: de Energy Academy zal er komen.’

Meer informatie

Laatst gewijzigd:09 januari 2018 11:36
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 08 juni 2018

  Feringa verguld met bronzen buste en boek

  Donderdagmiddag 7 juni werd een klein Nobel-feestje gevierd op de Rijksuniversiteit Groningen. Beide Nobelprijswinnaars van de RUG zijn in brons vereeuwigd: natuurkundige prof. dr. Frits Zernike staat al zo'n 60 jaar in het Academiegebouw en vanaf nu...