Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Inspirerende opening Groningen Energy and Sustainability Programme

12 juli 2011

Het Groningen Energy and Sustainability Programme (GESP) werd donderdag officieel geopend met een inspirerend symposium. Tijdens de aftrap van het nieuwe netwerk aan de Rijksuniversiteit Groningen spraken verschillende experts over het belang van energietransitie. Prof.dr. Harro Meijer, wetenschappelijk directeur, toonde zich een trotse dagvoorzitter. ‘Energietransitie vereist zowel dieptekennis als expertise op een groot aantal verschillende gebieden. Die kennis is aanwezig in verschillende faculteiten. Deze bijeenkomst onderstreept de breedte van onze universiteit. GESP zal een belangrijke rol gaan spelen om ons energie- en duurzaamheidsonderzoek te verbinden met allerlei partners.’

Prof.dr. Sibrand Poppema, voorzitter van het College van Bestuur, benadrukte het belang van wetenschappelijk onderzoek naar energietransitie. ‘We moeten deze vraagstukken op zeer korte termijn aanpakken, liever vandaag dan morgen. Daarbij is het prettig om te kunnen vaststellen dat ons onderzoek veel impact heeft.’

Energy Academy

Voorzitter Poppema benoemde in zijn toespraak de plannen om in Groningen een Energy Academy op te richten. ‘Dat initiatief wordt breed ondersteund door het bedrijfsleven, door onderwijsinstellingen en door regionale en nationale overheden. We streven ernaar om voor 2014 een nieuw gebouw te openen en willen vervolgens een bloeiende Energy Campus ontwikkelen. Ik beloof u: de Energy Academy zal er komen.’

Meer informatie

Laatst gewijzigd:09 januari 2018 11:36
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...