Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Achievability of linear systems up to bisimulation

08 juli 2011

Promotie: dhr. H.G. Vinjamoor, 16.15 uur, Doopsgezinde kerk, Oude Boteringestraat 33, Groningen

Proefschrift: Achievability of linear systems up to bisimulation

Promotor(s): prof.dr. A.J. van der Schaft

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

 

Van een gegeven naar een gewenst systeem

 

In het proefschrift van Harsh Vinjamoor wordt het volgende probleem bestudeerd: gegeven een systeem en een gewenst systeem. Wanneer is het dan mogelijk om een ‘regelaar’ (een derde systeem) te construeren, zodanig dat het gegeven systeem zich met tussenkomst van de regelaar gedraagt als het gewenste systeem?

 

 

Vinjamoor (India,1983) studeerde technology aan het Indian Institute of Technology (Bombay). Het onderzoek werd uitgevoerd bij de afdeling wiskunde van de RUG.

 

 

 

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:40
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 08 juni 2018

  Feringa verguld met bronzen buste en boek

  Donderdagmiddag 7 juni werd een klein Nobel-feestje gevierd op de Rijksuniversiteit Groningen. Beide Nobelprijswinnaars van de RUG zijn in brons vereeuwigd: natuurkundige prof. dr. Frits Zernike staat al zo'n 60 jaar in het Academiegebouw en vanaf nu...