Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Chamutal Afek-Eitam en Liesbet Heyse halen subsidie binnen van het Humanitaire Innovatie Fonds

22 juni 2011

Chamutal Afek-Eitam van de Faculteit der Letteren krijgt samen met sociologe dr. Liesbet Heyse een subsidie van 160.000 euro van het Humanitaire Innovatie Fonds.

Doel van het project is het ontwikkelen van een open-source technologie om evaluatie-gegevens sneller en breder toegankelijk te maken. Kennis uit in de humanitaire praktijk kan dan efficiënter worden gebruikt. Met een kennismodel op internet willen Eitam en Heyse het ‘DNA’ van geleerde lessen ontrafelen. Humanitaire hulpverleningsorganisaties krijgen zo de beschikking over een krachtig leermiddel.

Het Humanitaire Innovatie Fonds ondersteunt organisaties en individuen die oplossingen zoeken voor de problemen die humanitaire organisaties tegenkomen bij de hulpverlening tijdens natuurrampen en conflicten. Uit meer dan 180 projectvoorstellen zijn vier projecten gekozen, waaronder het Groningse. Het project zal in januari 2012 van start gaan.

Meer informatie: C. Eitam en L. Heyse

Zie ook: http://humanitarianinnovation.org/

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:30
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....