Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Chamutal Afek-Eitam en Liesbet Heyse halen subsidie binnen van het Humanitaire Innovatie Fonds

22 juni 2011

Chamutal Afek-Eitam van de Faculteit der Letteren krijgt samen met sociologe dr. Liesbet Heyse een subsidie van 160.000 euro van het Humanitaire Innovatie Fonds.

Doel van het project is het ontwikkelen van een open-source technologie om evaluatie-gegevens sneller en breder toegankelijk te maken. Kennis uit in de humanitaire praktijk kan dan efficiënter worden gebruikt. Met een kennismodel op internet willen Eitam en Heyse het ‘DNA’ van geleerde lessen ontrafelen. Humanitaire hulpverleningsorganisaties krijgen zo de beschikking over een krachtig leermiddel.

Het Humanitaire Innovatie Fonds ondersteunt organisaties en individuen die oplossingen zoeken voor de problemen die humanitaire organisaties tegenkomen bij de hulpverlening tijdens natuurrampen en conflicten. Uit meer dan 180 projectvoorstellen zijn vier projecten gekozen, waaronder het Groningse. Het project zal in januari 2012 van start gaan.

Meer informatie: C. Eitam en L. Heyse

Zie ook: http://humanitarianinnovation.org/

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:30

Meer nieuws

 • 13 november 2018

  De toekomst is digitaal, nu jij nog

  Voor zijn promotieonderzoek naar de geschiedschrijving van de Leeuwarder Courant analyseerde Marcel Broersma jaren geleden vergeeld krantenpapier. Door de intrede van digitalisering verschoof zijn onderzoek naar sociale media, nieuwe vormen van mediagebruik...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 12 november 2018

  Aletta Westra wint Stimuleringsprijs Autisme 2018

  Aletta Westra wint Stimuleringsprijs Autisme 2018