Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Chamutal Afek-Eitam en Liesbet Heyse halen subsidie binnen van het Humanitaire Innovatie Fonds

22 juni 2011

Chamutal Afek-Eitam van de Faculteit der Letteren krijgt samen met sociologe dr. Liesbet Heyse een subsidie van 160.000 euro van het Humanitaire Innovatie Fonds.

Doel van het project is het ontwikkelen van een open-source technologie om evaluatie-gegevens sneller en breder toegankelijk te maken. Kennis uit in de humanitaire praktijk kan dan efficiënter worden gebruikt. Met een kennismodel op internet willen Eitam en Heyse het ‘DNA’ van geleerde lessen ontrafelen. Humanitaire hulpverleningsorganisaties krijgen zo de beschikking over een krachtig leermiddel.

Het Humanitaire Innovatie Fonds ondersteunt organisaties en individuen die oplossingen zoeken voor de problemen die humanitaire organisaties tegenkomen bij de hulpverlening tijdens natuurrampen en conflicten. Uit meer dan 180 projectvoorstellen zijn vier projecten gekozen, waaronder het Groningse. Het project zal in januari 2012 van start gaan.

Meer informatie: C. Eitam en L. Heyse

Zie ook: http://humanitarianinnovation.org/

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:30
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 25 mei 2018

  Nieuwe cursusronde Talencentrum: zomer 2018

  Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen biedt een nieuwe cursusperiode aan in de zomer van 2018: Nederlands voor anderstaligen, Nederlands voor Nederlandstaligen, Engels, Duits en Spaans. De online inschrijving is geopend! www.rug.nl/ta...

 • 24 mei 2018

  Deel antipestprogramma’s effectief

  Iedereen is ervan doordrongen dat pesten onwenselijk is. De consequenties voor kinderen die op school gepest worden, zijn bijzonder negatief: van slechte schoolprestaties tot psychische klachten als depressiviteit, klachten die kunnen aanhouden tot...

 • 23 mei 2018

  Nederlandse vraag naar gas zal flink stijgen door elektrificatie van huizen en transport

  Overstappen op elektrisch verwarmde huizen en transport via elektrisch aangedreven vervoermiddelen zijn twee belangrijke maatregelen om de CO2-uitstoot in Nederland terug te dringen en ons land minder afhankelijk te maken van fossiele energie zoals...