Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Ten Brummelaar, M.D.C., Boendermaker, L., Harder, A.T., & Knorth, E.J. JeugdzorgPlus. Trajectzorg voor jeugdigen met ernstige gedragsproblemen

06 juni 2011
.

JeugdzorgPlus. Trajectzorg voor jeugdigen met ernstige gedragsproblemen. Ten Brummelaar, M.D.C.,  Boendermaker, L.,   Harder, A.T., & Knorth, E.J.  Groningen: Uitgeverij Stichting Kinderstudies.

Aantal pagina's: 90
Uitgever:  Uitgeverij Stichting Kinderstudies
Uitgave:  2011
ISBN: 978-90-5963-053-6

JeugdzorgPlus is een nieuw type behandeling voor kinderen en jongeren met ernstige gedrags- en opvoedingsproblemen. Het gaat om residentiële zorg in een beveiligde omgeving voor jeugdigen die onder toezicht staan van de kinderrechter. In dit boek wordt op basis van een systematische review van de wetenschappelijke literatuur nagegaan wat er uit empirisch onderzoek bekend is over de inhoud en uitkomsten van dit type interventie. Speciale aandacht is er voor de vraag welke factoren in het zorg- en behandelproces bevorderend of belemmerend werken op het realiseren van een zo groot mogelijk behandeleffect.

De auteurs zijn allen werkzaam bij Orthopedagogiek, Rijksuniversiteit Groningen.

Laatst gewijzigd:11 februari 2020 15:48

Meer nieuws

 • 24 januari 2022

  Doofblinden hebben plezier dankzij zintuigenverhalen

  De Rijksuniversiteit Groningen onderzoekt samen met Koninklijke Kentalis of zintuigenverhalen – verhalen die via bijvoorbeeld geur of aanraking verteld worden – kunnen helpen om communicatie met doofblinde mensen te verbeteren.

 • 11 januari 2022

  Open access boek leert onderzoekers programmeertaal ‘Julia’

  Op 1 november 2021 heeft PhD student psychologie Rik Huijzer een open access boek over programmeertaal ‘Julia’ gepubliceerd. Met het boek hoopt hij onderzoekers handvatten te geven om zelf met Julia aan de slag te gaan.

 • 14 december 2021

  Generations and Gender Programme opgenomen in ESFRI Roadmap 2021

  Het Generations and Gender Programme (GGP) is officieel erkend als belangrijke onderzoeksinfrastructuur. Op 7 december werd bekendgemaakt dat het programma één van de elf projecten is die in de ESFRI-roadmap 2021 worden opgenomen.