Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Marc Hertogh: 'Rechtspraak niet alleen aan rechters overlaten'

11 mei 2011

De zaak tegen Geert Wilders en de Chipshol-affaire zijn een belangrijke stresstest voor de Nederlandse rechtspraak. Dat de rechtspraak goed functioneert als niemand het gezag van de rechter in twijfel trekt, is één. Maar nu moet zij laten zien dat ze ook naar behoren functioneert als er storm uitbreekt. Lees het artikel van prof. dr. M.L.M. Hertogh, hoogleraar Rechtssociologie aan de RUG, op Sociale Vraagstukken op 11 mei 2011. Dit artikel is een bewerking van een opinie die eerder is gepubliceerd op de website van de RUG.

Gerelateerd: 'Hervorming rechtspraak niet aan rechters alleen overlaten' in Trouw op 12 mei 2011.

Laatst gewijzigd:27 mei 2020 12:41

Meer nieuws