Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Jaarbeeld Rijksuniversiteit Groningen 2010 verschenen

10 mei 2011

De afdeling Communicatie heeft het ‘Jaarbeeld Rijksuniversiteit Groningen 2010’ uitgebracht, een brochure die een overzicht geeft van de universiteit in het afgelopen jaar. Belangrijke momenten en trends worden genoemd, alsmede feiten en cijfers. Tot slot bevat deze publicatie achtergronden bij opmerkelijke gebeurtenissen en overige, algemene informatie. ‘Jaarbeeld’ is in zekere zin een publieksversie van het algemene jaarverslag van de Rijksuniversiteit Groningen, dat in juni verschijnt.

Centraal staan acht portretten van leden van onze universitaire gemeenschap voor wie 2010 een bijzonder jaar was. Hoogleraar humane genetica Cisca Wijmenga vertelt over de snelle ontwikkeling van haar vakgebied en het streven om het ontstaan van chronische ziekten te voorspellen. De Letse studente Julija Babre licht haar ambitieuze keuze voor een studie Business and Management aan het Honours College van de RUG toe. En psycholoog Douwe Draaisma vertelt hoe zijn leven zich centreert rondom boeken.

 

Lees verder: www.rug.nl/jaarbeeld

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:30
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....