Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Jaarbeeld Rijksuniversiteit Groningen 2010 verschenen

10 mei 2011

De afdeling Communicatie heeft het ‘Jaarbeeld Rijksuniversiteit Groningen 2010’ uitgebracht, een brochure die een overzicht geeft van de universiteit in het afgelopen jaar. Belangrijke momenten en trends worden genoemd, alsmede feiten en cijfers. Tot slot bevat deze publicatie achtergronden bij opmerkelijke gebeurtenissen en overige, algemene informatie. ‘Jaarbeeld’ is in zekere zin een publieksversie van het algemene jaarverslag van de Rijksuniversiteit Groningen, dat in juni verschijnt.

Centraal staan acht portretten van leden van onze universitaire gemeenschap voor wie 2010 een bijzonder jaar was. Hoogleraar humane genetica Cisca Wijmenga vertelt over de snelle ontwikkeling van haar vakgebied en het streven om het ontstaan van chronische ziekten te voorspellen. De Letse studente Julija Babre licht haar ambitieuze keuze voor een studie Business and Management aan het Honours College van de RUG toe. En psycholoog Douwe Draaisma vertelt hoe zijn leven zich centreert rondom boeken.

Lees verder: www.rug.nl/jaarbeeld

Laatst gewijzigd:23 juli 2018 14:10

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...