Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Als een paard een kind trapt is dan de manegehouder of de eigenaar aansprakelijk?

05 mei 2011
Als je kind in het gezicht getrapt wordt door een paard, wie moet er dan de schade vergoeden? De manegehouder of de eigenaar van het paard? Lees de column op NRC, Recht en bestuur van 5 mei 2011 door Folkert Jensma, met commentaar van NJB-medewerker Arvin Kolder, advocaat in Emmen en docent privaatrecht aan de Universiteit Groningen.
Laatst gewijzigd:21 november 2018 10:34

Meer nieuws

 • 13 december 2018

  Laura Peters: 'Justitie, sluit deal met crimineel'

  Waar in landen om ons heen volop onderhandeld wordt met criminelen over hun straf, is dat in Nederland taboe. Begin er direct mee, betoogt Groningse onderzoeker Laura Peters.

 • 12 december 2018

  Dealen met ondermijningsdelicten: tijd voor een nieuwe strafprocedure

  Ondermijnende criminaliteit vormt een groot maatschappelijk probleem. Onder andere drugscriminaliteit, witwassen, bedreiging en intimidatie van lokale bestuurders leiden tot een forse overbelasting van de strafrechtspleging.

 • 11 december 2018

  Hans ter Haar wint Docent van het Jaar-verkiezing 2018

  Na vier korte minicolleges van de genomineerde docenten: prof. Saskia Peters, mr. Mentko Nap, mr. Hans ter Haar en prof. Kars de Graaf, mocht Hans ter Haar, universitair docent Notarieel recht, zowel de Vakjury- als de Publieksprijs in ontvangst nemen...