Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Facile route for novel hyperbranched polyurea and applications thereof

06 mei 2011

Promotie: dhr. F. Xiang, 16.15 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Facile route for novel hyperbranched polyurea and applicatons thereof

Promotor(s): prof.dr. J.A. Loontjens

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

Polyurethanen klaar voor speciale toepassingen

Het proefschrift van Fei Xiang beschrijft een eenvoudige synthese van AB2 monomeren. Ook is de bereiding van de corresponderende hypervertakte polyurethanen/urea (HBPUs) en enkele derivaten daarvan onderzocht en worden een aantal toepassingen geschetst. De nieuwe AB2 monomeren zijn bereid uit het commercieel beschikbare carbonyl biscaprolactam en bisalkyl triamines.

De gevormde HBPUs bevatten eindstandig reactieve geblokte isocyanaten, die gebruikt kunnen worden om de polymeren functioneel te maken. Het belangrijkste onderdeel van deze HBPUs is een secundaire amino groep die ook gebruikt kan worden om er functionele groepen aan te binden. Om deze wijze kunnen de eigenschappen van HBPUs aangepast worden aan de eisen van de beoogde toepassingen, zoals voor specialty coatings en voor micellen ten behoeve van medicijntransport.

Fei Xiang (China, 1981) studeerde natuurwetenschappen aan de Fudan University. Het onderzoek werd uitgevoerd bij het Zernike Institute for Advanced Materials. Xiang werkt nu voor het Chengdu Green Energy and Green Manufacturing Technology R&D Center van de Chinese Academy of Engineering Physics.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:41
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 15 februari 2019

  Groningse ingenieurs studeren straks af in Drachten

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) start in het collegejaar 2019-2020 met een masteropleiding Mechanical Engineering; oftewel werktuigbouwkunde. Prof. dr. ir. Jacquelien Scherpen, voorzitter van het Groningen Engineering Center (GEC) noemde het eerder...

 • 12 februari 2019

  Het klimaatverdriet van Maarten Loonen

  De klimaatverandering op Spitsbergen; Maarten Loonen maakt het al jaren aan den lijve mee. Hij kan uren vertellen over ganzen, rendieren en gletsjers, over de onmetelijke en ons onbekende natuur. Maar het meest raakt hem de klimaatklok die voorttikt...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...