Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Lise Pijl - Modelling the evolution of theory of mind

19 april 2011

afstudeercolloquium

Theory of mind allows us to attribute mental states to others and to understand that the mental states of others may be different from our own. This allows us to predict and understand actions of others. There are different theories explaining why higher-order theory of mind evolved. To contribute to the research on theory of mind we constructed a model that allows us to experiment with the evolution of theory of mind. Heterogeneous agents interact competitively in a non-spatial environment. The agents select their behavior using evolved rules. The rules are evolved with a high degree of freedom, while the rule selection mechanism is fixed. The rules reflect the agent's capability of theory of mind and provide a good tool for studying the evolved behaviour. We found that higher-order theory of mind can evolve in a competitive environment using this set-up. The colloquium will be given in Dutch.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:25

Meer nieuws

 • 20 februari 2018

  Zelforganisatie onderwaterplanten houdt rivieren gezond

  Onderwaterplanten spelen een essentiële rol om rivieren en waterlopen gezond te houden. Biologe Loreta Cornacchia van het Koninklijk Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) ondervond dat de waterplant sterrenkroos een regelmatig verspreid 'klonterig'...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....

 • 14 februari 2018

  Portugese pleisterplaatsen meer in trek bij jonge grutto’s dan Spaanse

  Mo Verhoeven van de Rijksuniversiteit Groningen en collega’s hebben ontdekt dat de jonge grutto’s deze verandering in het trekpatroon bewerkstelligen. Bijna alle volwassen vogels blijven namelijk op de trek naar Nederland trouw aan hun normale route:...