Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Interview met René Veenstra en Jelle Sijtsema in "Straks Student"

08 maart 2011

In het RUG magazine Straks Student nr. 2 van februari 2011 wordt aandacht besteed aan TRAILS, een groot sociaal en medisch onderzoek bij de RUG naar jongeren en hun gedrag. Het gaat om een langlopend onderzoek onder bijna 2900 jongeren, wat in 2001 van start ging. Inmiddels zijn er al wat resultaten zichtbaar. Hierover komen René Veenstra en Jelle Sijtsema in het artikel aan het woord.

Laatst gewijzigd:05 februari 2019 14:23

Meer nieuws

 • 15 mei 2019

  KNAW Akademiepenning voor Trudy Dehue

  Trudy Dehue, wetenschapssocioloog, publicist en emeritus hoogleraar van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), ontvangt de Akademiepenning van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De Akademie reikt die prijs eens in de twee jaar...

 • 14 mei 2019

  Een therapeut op vier poten

  ‘Knuffelsessies’ met kittens tegen stress, dieren in verzorgingstehuizen als middel tegen eenzaamheid, voorleesprojecten met honden, zorgboerderijen – de inzet van dieren in de zorg is booming. En met positief resultaat, zo blijkt uit de praktijk. Maar...

 • 30 april 2019

  Klimaatverandering: niks doen heeft ook gevolgen

  Kies je voor de trein of de fiets in plaats van de auto, of recycle je veel? Dan ben je milieuvriendelijk bezig, en dat zou meer benadrukt mogen worden. Daarop wijst Linda Steg, omgevingspsycholoog aan de RUG. Steg doet onderzoek naar de motivaties...