Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Interview met René Veenstra en Jelle Sijtsema in "Straks Student"

08 maart 2011

In het RUG magazine Straks Student nr. 2 van februari 2011 wordt aandacht besteed aan TRAILS, een groot sociaal en medisch onderzoek bij de RUG naar jongeren en hun gedrag. Het gaat om een langlopend onderzoek onder bijna 2900 jongeren, wat in 2001 van start ging. Inmiddels zijn er al wat resultaten zichtbaar. Hierover komen René Veenstra en Jelle Sijtsema in het artikel aan het woord.

Laatst gewijzigd:05 februari 2019 14:23

Meer nieuws

 • 14 december 2020

  Geschiedenis van het onderwijs spiegel bij actuele vraagstukken

  Vrijheid van onderwijs, kansengelijkheid, staatspedagogiek... Hilda Amsing weet er alles van. Zij is een van de eerste twee Aletta Jacobs hoogleraren aan de RUG. Deze leerstoelen zijn ingesteld voor vrouwelijke wetenschappers, om de...

 • 09 december 2020

  Anna Lichtwarck-Aschoff benoemd tot Hoogleraar Orthopedagogiek

  Het College van Bestuur van de RUG heeft Anna Lichtwarck-Aschoff per 1 januari benoemd tot Hoogleraar Orthopedagogiek bij de basiseenheid Gedrag, Opvoeding en Kinderrechten bij de Faculteit Gedrags en Maatschappijwetenschappen. Ze zal daar de...

 • 08 december 2020

  Mijlpaal project Klassenfeestjes tegen uitsluiting van kinderen

  Meer dan 10% van de basisschoolkinderen wordt gepest of uitgesloten. Een belangrijke aanwijzing voor uitsluiting is als een kind nooit wordt uitgenodigd voor een verjaardagsfeestje. Orthopedagogen van de RUG hebben daarom het project...