Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Douwe Jan Elzinga: 'Twee provincies in het Noorden'

12 februari 2011

Hoogleraar staatsrecht prof. mr. D.J. Elzinga  pleitte op 12 februari 2011 in een opiniestuk in het Dagblad van het Noorden voor een fusie van de provincies Groningen en Drenthe. Nu het rijk praat over het samenvoegen van Randstedelijke provincies is het volgens Elzinga wijs om nu ook door te pakken voor het Noorden. Bestuurders in Drenthe en Groningen zitten hier niet op te wachten, schrijft het Dagblad van het Noorden op 14 februari.

Gerelateerd: Powned: 'Geen fusie Groningen en Drenthe'

Laatst gewijzigd:21 november 2018 10:34

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Michelle Bruijn: 'Als burgemeester werkelijk woning wil sluiten, gebruikt hij zijn bevoegdheid verkeerd'

  De rechtbank moet gaan beslissen of de Almelose vrouw met haar vijf kinderen hun huis moeten verlaten vanwege een overtreding van de Opiumwet. De corporatie Beter Wonen is niet van plan over haar hart te strijken. Burgemeester Arjen Gerritsen zal evenmin...

 • 16 januari 2019

  Onafhankelijkheid WODC is geschaad

  Ambtenaren van het ministerie van Justitie en Veiligheid proberen regelmatig om de inhoud van WODC-onderzoek te beïnvloeden. Belangrijke waarborgen in de relatie tussen JenV en het WODC om oneigenlijke beïnvloeding tegen te gaan schieten bovendien tekort...

 • 15 januari 2019

  Marc Hertogh: Eindoordeel over onafhankelijkheid WODC

  Loopt het onderzoeksinstituut van het ministerie van Justitie en Veiligheid aan de leiband van het departement, of kan het onafhankelijk zijn werk doen? De commissie die zich over die vraag heeft gebogen spreekt zich dinsdag uit.