Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

4k video in Surfnet Seminar

24 februari 2011
Gert-jan Verheij
Gert-jan Verheij

4k in onderwijs

Tijdens het Seminar innovatie en inspiratie heeft Gert-Jan Verheij een presentatie gegeven over hoe 4k video effectief kan worden ingezet bij onderwijs. In dit specifieke geval gaat het over een les aan studenten met gebruikmaking van een geografische informatie systeem (GIS). Er worden een groot aantal kaarten tegelijk getoond waardoor de onderlinge verbanden beter zichtbaar blijven. Dat in tegenstelling tot bv. een powerpoint presentatie waarbij de kaarten sequentieel getoond zouden worden.

GIS in 4k
GIS in 4k

Arcgis in 4k

Het gebruikte GIS programma is arcgis, en dat draait opzich prima op zo'n groot scherm, maar de performance was toch iets onder de maat om zo te gebruiken in een video. Daarom werden de interacties met de data achteraf door het HPC/V vervangen met een versie die heel snel lijkt te reageren. Daarvoor werd het programma After Effects gebruikt.  

Onderzoek

Binnenkort start samen met de docent (Marien de Bakker) er ook een onderzoekje naar hoe effectief het werkelijk is, door het effect ervan te vergelijken met andere manieren waarop de lesstof wordt aangeboden.

Groen scherm voor chroma-keying
Groen scherm voor chroma-keying

4k video

De 4k video is ook bijzonder, omdat hij gemaakt is zonder 4k camera voor een groen scherm. Meer info daarover staat op deze pagina.

Laatst gewijzigd:17 oktober 2017 14:16

Meer nieuws

 • 26 april 2023

  Koninklijke onderscheidingen voor RUG-medewerkers

  Op woensdag 26 april zijn op voordracht van de RUG twee wetenschappers koninklijk onderscheiden. Mevrouw prof.dr. K.U. Loos is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Uit handen van burgemeester K. Schuiling ontving zij de...

 • 26 april 2023

  Cisca Wijmenga in Raad van Toezicht Hanzehogeschool

  Cisca Wijmenga treedt per 1 september 2023 toe tot de Raad van Toezicht van de Hanzehogeschool.

 • 25 april 2023

  Reactie op kamerbrief internationalisering

  Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen heeft kennisgenomen van de Kamerbrief internationalisering in het hoger onderwijs die Minister Dijkgraaf op vrijdag 21 april naar de Tweede Kamer stuurde.