Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Subsidietoekenning: De psychologische impact van collectieve actie

04 februari 2011

In de Open Competitie MaGW 2010 heeft het NWO onlangs een subsidie toegekend aan Martijn van Zomeren, Universitair Hoofddocent bij de basiseenheid Sociale Psychologie. Van Zomeren ontving de subisidie voor zijn onderzoeksvoorstel "Toward a new and better understanding of empowerment and politicization: The psychological consequences of participating in collective action".

Met de subsidie zal een AIO worden aangesteld die onderzoek gaat doen naar wat de psychologische impact is van het deelnemen aan een collectieve actie. Dit kan gaan om kleine acties zoals het tekenen van een petitie, maar ook om grotere acties. Bijvoorbeeld deelname aan demonstraties en stakingen. Specifiek richt het onderzoek zich op de vraag of collectieve actie leidt tot empowerment en of het mensen politieker bewust maakt.

 

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:24

Meer nieuws