Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Theoretical modeling of dynamics of photo-excited states in light-driven molecular rotary motors

10 januari 2011

Promotie: dhr. A. Kazaryan, 16.15 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Theoretical modeling of dynamics of photo-excited states in light-driven molecular rotary motors

Promotor(s): prof.dr. M. Filatov

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

Theoretische onderbouwing voor de moleculaire motor

De werking van synthetische, door licht-aangedreven, roterende moleculaire motoren is gebaseerd op het foto-isomerisatie proces. Andranik Kazaryan ontwikkelde een computermodel van dit proces. Eerst testte hij dit op enkele eenvoudige verbindingen, later paste hij het ook toe op grotere systemen. Het onderzoek van Kazaryan legt een basis voor het systematisch ontwerpen van moleculaire motoren

Andranik Kazaryan (Rusland, 1979) studeerde natuurkunde aan de Moscow State University. Het onderzoek werd uitgevoerd bij de Theoretical Chemistry Group van de RUG en gefinancierd door NWO. Kazaryan gaat door met onderzoek als postdoc aan de VU Amsterdam.

 
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:41

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Keurig groen gedrag kan sociaal verrekte ongemakkelijk zijn

  Waarom is het zo moeilijk een heilig boontje te zijn? Jan Willem Bolderdijk over zijn onderzoek naar de schurende randjes van duurzaam gedrag.

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...