Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Theoretical modeling of dynamics of photo-excited states in light-driven molecular rotary motors

10 januari 2011

Promotie: dhr. A. Kazaryan, 16.15 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Theoretical modeling of dynamics of photo-excited states in light-driven molecular rotary motors

Promotor(s): prof.dr. M. Filatov

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

Theoretische onderbouwing voor de moleculaire motor

De werking van synthetische, door licht-aangedreven, roterende moleculaire motoren is gebaseerd op het foto-isomerisatie proces. Andranik Kazaryan ontwikkelde een computermodel van dit proces. Eerst testte hij dit op enkele eenvoudige verbindingen, later paste hij het ook toe op grotere systemen. Het onderzoek van Kazaryan legt een basis voor het systematisch ontwerpen van moleculaire motoren

Andranik Kazaryan (Rusland, 1979) studeerde natuurkunde aan de Moscow State University. Het onderzoek werd uitgevoerd bij de Theoretical Chemistry Group van de RUG en gefinancierd door NWO. Kazaryan gaat door met onderzoek als postdoc aan de VU Amsterdam.

 
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:41
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...