Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Theoretical modeling of dynamics of photo-excited states in light-driven molecular rotary motors

10 januari 2011

Promotie: dhr. A. Kazaryan, 16.15 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Theoretical modeling of dynamics of photo-excited states in light-driven molecular rotary motors

Promotor(s): prof.dr. M. Filatov

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

Theoretische onderbouwing voor de moleculaire motor

De werking van synthetische, door licht-aangedreven, roterende moleculaire motoren is gebaseerd op het foto-isomerisatie proces. Andranik Kazaryan ontwikkelde een computermodel van dit proces. Eerst testte hij dit op enkele eenvoudige verbindingen, later paste hij het ook toe op grotere systemen. Het onderzoek van Kazaryan legt een basis voor het systematisch ontwerpen van moleculaire motoren

Andranik Kazaryan (Rusland, 1979) studeerde natuurkunde aan de Moscow State University. Het onderzoek werd uitgevoerd bij de Theoretical Chemistry Group van de RUG en gefinancierd door NWO. Kazaryan gaat door met onderzoek als postdoc aan de VU Amsterdam.

 
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:41
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 08 juni 2018

  Feringa verguld met bronzen buste en boek

  Donderdagmiddag 7 juni werd een klein Nobel-feestje gevierd op de Rijksuniversiteit Groningen. Beide Nobelprijswinnaars van de RUG zijn in brons vereeuwigd: natuurkundige prof. dr. Frits Zernike staat al zo'n 60 jaar in het Academiegebouw en vanaf nu...