Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Theoretical modeling of dynamics of photo-excited states in light-driven molecular rotary motors

10 januari 2011

Promotie: dhr. A. Kazaryan, 16.15 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Theoretical modeling of dynamics of photo-excited states in light-driven molecular rotary motors

Promotor(s): prof.dr. M. Filatov

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

Theoretische onderbouwing voor de moleculaire motor

De werking van synthetische, door licht-aangedreven, roterende moleculaire motoren is gebaseerd op het foto-isomerisatie proces. Andranik Kazaryan ontwikkelde een computermodel van dit proces. Eerst testte hij dit op enkele eenvoudige verbindingen, later paste hij het ook toe op grotere systemen. Het onderzoek van Kazaryan legt een basis voor het systematisch ontwerpen van moleculaire motoren

Andranik Kazaryan (Rusland, 1979) studeerde natuurkunde aan de Moscow State University. Het onderzoek werd uitgevoerd bij de Theoretical Chemistry Group van de RUG en gefinancierd door NWO. Kazaryan gaat door met onderzoek als postdoc aan de VU Amsterdam.

 
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:41
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 12 december 2018

  Vervuiling leidt tot risico's voor Arctische ganzen

  Vervuiling van lucht, water en bodem kan verstrekkende gevolgen hebben voor dieren in poolgebieden. Een internationaal team onder leiding van Isabella Scheiber, Maarten Loonen en Jan Komdeur van de Rijksuniversiteit Groningen, met collega's van de universiteiten...

 • 05 december 2018

  Fotoreportage: De schatten van de UB

  Fotoreportage over bijzondere boeken op de afdeling Bijzondere collecties van de UB.

 • 30 november 2018

  NTU Singapore and UG sign Double Doctorate agreement

  The highly ranked Nanyang Technological University ( NTU ) in Singapore and the University of Groningen (UG) have signed a Collaborative Degree PhD Programme in Materials and Nanoscience/-engineering . This agreement allows for the co-supervision of...